Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energiecoöperatie start na 4 jaar voorbereiding bouw Zonnepark De Mikkelhorst

Energiecoöperatie start na 4 jaar voorbereiding bouw Zonnepark De Mikkelhorst

Na een voorbereidingstijd van 4 jaar heeft energiecoöperatie Duurzaam Regio Haren eindelijk het eerste zonnepaneel kunnen plaatsen van het polycultuur zonnepark, gelegen naast zorgboerderij De Mikkelhorst.

De zonneweide bestaat uit zonnepanelen, afgewisseld met vruchtdragende struiken en ruimte voor schapen of ander klein vee. Een deel van de financiering is via crowdfunding ingevuld, waarmee de coöperatie de betrokkenheid van inwoners uit Haren en omgeving heeft kunnen bewerkstelligen.

Zorgboerderij
De bouw van het zonnepark is afgelopen december gegund aan ENGIE. Het initiatief voor het park is genomen door de Stichting Mikkelhorst samen met het ingenieursbureau ROM3D, die ook het ontwerp heeft uitgewerkt. De coöperatie Duurzaam Haren heeft vervolgens samen met ROM3D de realisatie van het zonnepark opgepakt.

Het zonnepark is vooral bedoeld voor een duurzame en energiebesparende ondersteuning van zorgboerderij De Mikkelhorst. Een breed draagvlak voor het park is verkregen door in overleg met de gemeente, Harenaren en omwonenden invulling gegeven aan het polycultuur karakter. Met polycultuur wordt bedoeld dat het park voor meerdere doeleinden tegelijkertijd gebruikt wordt.

2 hectare
Het park is ruim opgezet op circa 2 hectare met 4.380 zonnepanelen, die jaarlijks zo’n 1,6 miljoen kilowattuur aan elektriciteit gaan leveren. Dit is voldoende voor circa 500 huishoudens.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Svea Solar zoekt:

Medewerker Supply Chain

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
ProfiNRG zoekt:

Business Development Manager Zonneparken

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!