Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld | Zonnepanelen voor woonwijk, slachthuis en veehouderij
© Zonnegilde

Project in beeld | Zonnepanelen voor woonwijk, slachthuis en veehouderij

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine een overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten van 500 tot 2.000 zonnepanelen. Ditmaal aandacht voor woningbouw in Vaassen, slachthuis en Somfy.

Zonnegilde heeft bij 110 woningen in Vaassen in totaal 660 zonnepanelen geplaatst. In totaal hebben de pv-systemen een vermogen van 198 kilowattpiek. De jaarlijkse opbrengst bedraagt 175.000 kilowattuur.

LENS heeft het magazijn van het nieuwe hoofdkantoor van Somfy Nederland voorzien van een zonne-energiesysteem met 930 zonnepanelen. Dit in aanvulling op de reeds aanwezige zonnepanelen. Deze zonnepanelen tezamen en het gebruik van lokaal opgewekte energie maakt het gebouw van AB Sagax duurzaam en toekomstbestendig. Er wordt jaarlijks ongeveer 450.000 kilowattuur zonnestroom opgewekt wat een CO2-besparing oplevert van 192.000 kilogram per jaar. Vanuit de wens van Somfy om de opgewekte duurzame energie van eigen dak direct te gebruiken in de dagelijkse processen, is het zonne-energiesysteem opgezet in 2 delen. Geëngineerd op het verbruik van Somfy, resulterend in de meest rendabele oplossing. Dit betekent dat een deel van de opbrengst direct gebruikt wordt door Somfy en een deel wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hierdoor wordt het energieverbruik in de rest van de kantoren in regio Noord-Europa geheel gecompenseerd. Inbegrepen in het lokale elektriciteitsgebruik in Nederland zijn onder andere de elektrische transportmiddelen in het magazijn maar ook het bijladen van elektrische auto’s van werknemers en bezoekers vanuit eigen laadstations. LENS heeft voor dit zonnestroomsysteem de engineering, procurement en construction (epc) gedaan. LENS ontzorgt AB Sagax ook in monitoring en beheer. De opbrengsten worden actief gemonitord in het LENS-monitoringplatform. Tegenvallende opbrengsten worden automatisch gesignaleerd, geanalyseerd en opgelost door het eigen beheerteam.

Scholt Energy heeft 960 zonnepanelen geplaatst bij G. van Landschoot & Zonen te Maldegem in België. De plannen voor een pv-installatie bij Van Landschoot, slachthuis en vleeshalle, bestonden al langer. De realisatie van het project raakte vanaf januari 2021 echter in een stroomversnelling door een wijziging vanuit de Vlaamse regering rondom de subsidieregeling van zonne-energieprojecten. Door het bieden van de juiste begeleiding werd de installatie gekeurd in mei, waardoor de installatie ruim voor de deadline van 17 juli werd opgeleverd en Van Landschoot van de best mogelijke subsidie profiteert. Elke opgewekte kilowattuur wordt verbruikt door de eigen locaties van Van Landschoot, waardoor het benutten van alle dakruimte essentieel is. Het opgeleverde systeem met 960 zonnepanelen, geïnstalleerd door Extrapower, produceert 320 megawattuur per jaar, wat gelijkstaat aan het elektriciteitsverbruik van ruim 100 huishoudens.

Debion Energietechniek heeft 819 zonnepanelen geïnstalleerd voor veehouderijbedrijf H. de Jong in Noordeloos. De zonnepanelen van Axitec Solar met een vermogen van 340 wattpiek per stuk zijn geplaatst in combinatie met CORE2-omvormers van SMA.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Financieel Directeur Profinergy Group

Fulltime (40 uur) - 3542DM
ProfiNRG zoekt:

Project Inkoper (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!