Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Growatt lanceert nieuwe omvormer MAX 100-125KTL3-X LV voor zonnepanelen met hoge vermogens
© Growatt

Growatt lanceert nieuwe omvormer MAX 100-125KTL3-X LV voor zonnepanelen met hoge vermogens

Omvormerfabrikant Growatt heeft op de SNEC in Shanghai een nieuwe omvormer gelanceerd voor zonnepanelen met hoge vermogens: MAX 100-125KTL3-X LV. De omvormer is vanaf het vierde kwartaal te koop in de Benelux.

‘De introductie van de MAX 100-125KTL3-X LV-omvormer maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om voorop te blijven lopen op het gebied van technologie en productinnovatie’, aldus Lisa Zhang, marketingdirecteur van Growatt​. ‘Deze nieuwe omvormer is ontworpen voor grote commerciële en industriële zonne-energiecentrales en zal het rendement op de investering maximaliseren.’

10 mppt’s
De omvormer heeft 10 maximum power point trackers (mppt’s), waardoor verschillende oriëntaties van de zonnepanelen mogelijk zijn om de stroomopwekking te optimaliseren. De maximale string-ingangsstroom is 16 ampère, waardoor de omvormer kan werken met zonnepanelen die hoge vermogens hebben van meer dan 500 wattpiek.

De omvormer is voorzien van type II SPD aan zowel AC- als DC-zijde en een optionele AFCI-functie om het pv-systeem te beschermen. De omvormer is voorzien van beschermingsklasse IP66 tegen stof en water. Het product kan daardoor functioneren in zware omstandigheden zoals hoge luchtvochtigheid, extreme temperaturen en atmosferische vervuiling en in kustgebieden met een hoog zoutgehalte.

O&M-kosten verlagen
De MAX 100-125KTL3-X LV-omvormer kent ook een slimme onlinebewakingsvoorziening met geavanceerde externe O&M-tools voor intelligente stringbewaking, slimme I-V-curvescanning en diagnose voor installateurs. ‘Met deze tools kunnen installateurs het aantal bezoeken ter plaatse verminderen, de O&M-kosten verlagen en de service-efficiëntie verbeteren’, besluit Zhang.

Bekijk alle details van de de Growatt-omvormer MAX 100-125KTL3-X LV hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Medewerker Finance

Fulltime (40 uur) - 3542DM
ProfiNRG zoekt:

Project Inkoper (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!