Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
45 procent van Nederlandse installateurs zonnepanelen verkoopt ook laadpalen voor elektrische auto’s
© Oleksandr Tkachenko | Dreamstime.com

45 procent van Nederlandse installateurs zonnepanelen verkoopt ook laadpalen voor elektrische auto’s

45 procent van de Nederlandse zonnepaneelinstallateurs verkoopt vandaag de dag ook laadpunten voor elektrische auto’s. Dat blijkt uit de Global PV InstallerMonitor 2020/2021 van EuPD Research.

Nederland telde aan het einde van het eerste kwartaal bijna 75.000 publieke laadpunten voor elektrische auto’s en zo’n 167.000 private laadpunten. Daarmee heeft Nederland een van de omvangrijkste laadnetwerken van Europa.

Start in 2021
In de Global PV InstallerMonitor 2020/2021 heeft marktonderzoeksbureau EuPD Research dit jaar een volledig hoofdstuk aan elektrische mobiliteit gewijd. Aan het onderliggende onderzoek hebben 106 Nederlandse installatiebedrijven deelgenomen.

Uit de enquêtes die zij ingevuld hebben, blijkt dat het aandeel Nederlandse pv-installateurs dat elektrische mobiliteitsoplossingen aanbiedt met 10 procent is gestegen ten opzichte van 2019. 34 procent van de installateurs verkocht in 2020 al laadpalen en nog eens 11 procent start hiermee in 2021.

Ondergeschikte rol
Iets meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven is niet geïnteresseerd in elektrische-mobiliteitsoplossingen. De belangrijkste reden waarom deze installateurs geen laadpalen voor elektrische voertuigen aanbieden, is dat ze het niet zien als onderdeel van hun bedrijf.

Momenteel spelen hoge prijzen en lage marges slechts een ondergeschikte rol bij hun keuze om geen laadpalen aan te bieden.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Front Office medewerker – Inside Sales

Fulltime (40 uur) - 3552ez
kWh People zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - Noord Brabant
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!