Solar Magazine - Independer: Nederlander met zonnepanelen kiest bij energiecontract vaker groene stroom
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Independer: Nederlander met zonnepanelen kiest bij energiecontract vaker groene stroom
© Esbobeldijk | Dreamstime.com

Independer: Nederlander met zonnepanelen kiest bij energiecontract vaker groene stroom

Nederlanders met zonnepanelen oriënteren zich 17 procent vaker op groene stroom dan de gemiddelde Nederlander. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van ruim 1 miljoen energievergelijkingen in 2020.

Op provinciaal niveau zijn volgens Independer duidelijke verschillen zichtbaar in de interesse in duurzame stroom.

Utrecht leidt de dans
Traditioneel doet Utrecht het volgens Independer al langer goed als het gaat om interesse voor groene stroom, en de provincie leidde ook afgelopen jaar de dans. In 2020 keken Utrechters zelfs bijna 50 procent vaker naar groene stroom dan gemiddeld. Ook in Gelderland (+21,8 procent ten opzichte van gemiddeld) en Noord-Holland (+20,3 procent) oriënteren mensen met zonnepanelen zich relatief vaak op groene stroom, zoals blijkt uit onderstaande grafiek van Independer.

Mensen zonder zonnepanelen
Mensen zonder zonnepanelen overwegen juist minder vaak gebruik van duurzame stroom dan landelijk gemiddeld (-4,9 procent). Vooral in Friesland (-27 procent), Drenthe (-26 procent) en Limburg (-24 procent) was er bij de consumenten zonder zonnepanelen volgens Independer weinig interesse in stroom uit een duurzame bron. Inwoners zonder zonnepanelen op hun dak zoeken hier vaker naar goedkope in plaats van groene opties.

Grote steden bovengemiddeld geïnteresseerd
Inwoners van de 15 grootste steden van Nederland tonen aanzienlijk meer interesse in groene energie dan de gemiddelde Nederlander. Koploper is de stad Utrecht: hier oriënteren inwoners zich 79,1 procent vaker in duurzame energie dan gemiddeld. Ook in Nijmegen (+45,7 procent), Amsterdam (+39,6 procent) en Amersfoort (+38,3 procent) scoort men goed, zoals blijkt uit onderstaande grafiek van Independer.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
SMA zoekt:

Technisch Trainer Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Wocozon B.V. zoekt:

Front Office Medewerker Zonnepanelen

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!