Solar Magazine - KiesZon lanceert grootste crowdfundingproject van Nederland voor zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KiesZon lanceert grootste crowdfundingproject van Nederland voor zonne-energie
© KiesZon

KiesZon lanceert grootste crowdfundingproject van Nederland voor zonne-energie

KiesZon meldt Nederlands grootste crowdfundingsproject voor zonne-energie gelanceerd te hebben. Als onderdeel van het project KiesZon voor de Toekomst wordt een obligatielening van 15 miljoen euro uitgegeven.

Consumenten kunnen investeren vanaf 250 euro per obligatie. Het dochterbedrijf van Greenchoice geeft de obligatielening uit via investeringsplatform DuurzaamInvesteren. Het is de bedoeling om met de lening geld op te halen voor de bouw van nieuwe zonnestroomprojecten. 

80.000 huishoudens
De projecten die KiesZon voor de Toekomst in de komende 3 jaar wil realiseren, moeten samen ieder jaar 80.000 huishoudens gaan voorzien in hun energiebehoefte en 200.000 ton CO2 per jaar besparen ten opzichte van kolenstroom. Er staan al meerdere projecten gepland om uit te voeren, waarvan één in de Rotterdamse haven. 

Het is niet de eerste keer dat KiesZon voor de Toekomst een crowdfundingproject start. Het eerste project werd in 2018 gelanceerd. Het kapitaal dat tijdens dit project is opgehaald, heeft bijgedragen aan de realisatie van ten minste 30 megawattpiek aan zonnepanelen. Dat is genoeg stroom voor bijna 10.000 huishoudens en heeft een impact die gelijk staat aan een CO2-reductie van 16.200 ton. Het grootste project dat tot nu toe door KiesZon voor de Toekomst is gerealiseerd, bestaat uit ruim 57.000 zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen en het op stoom komen van de uitrol van de realtime...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!