Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Delta lanceert nieuwe generatie van 3-fase-omvormer M50A Flex voor zonnepanelen
© Delta

Delta lanceert nieuwe generatie van 3-fase-omvormer M50A Flex voor zonnepanelen

Delta heeft een nieuwe generatie van de omvormer M50A Flex voor zonnepanelen geïntroduceerd. Na de introductie van de M70A in 2020 neemt de M50A Flex het nieuwe ontwerpconcept van dit model over.

De omvormer van 50 kilowatt is onder meer voorzien van 6 maximum power point (mpp)-trackers, anti-PID- en AC- en DC-overspanningsbeveiligingen type 1 en type 2.

Commerciële daken
‘Aangezien we een groeiende trend zien van zonnepanelen op daken van bedrijfspanden, is de Delta M50A Flex ontworpen voor veelzijdige toepassingen op commerciële daken’, stelt Andreas Hoischen, Senior Director, Business Unit Photovoltaic Inverters van Delta EMEA. ‘Dankzij de verbeterde functies om meer energie uit de pv-installatie op het dak te halen en extra veiligheidsfuncties zoals boogfoutdetectie, wordt het werk van epc-contractors vereenvoudigd, waardoor zonne-energiesystemen eenvoudiger en veiliger worden en de energiekosten voor eigenaren van bedrijfspanden worden verlaagd.’

Flexibel ontwerp
Met zijn 6 mpp-trackers is de M50A in eerste instantie bedoeld voor complexe dakinstallaties en biedt hij de systeemontwerper meer flexibiliteit bij de plaatsing en de verdeling van de zonnepanelen. Bovendien ligt het totale ingangsspanningsbereik tussen 200 en 1000 volt DC, maar is de omvormer bestand tegen ingangsspanningen tot 1.100 volt DC.

Met de anti-Potential-induced Degradation (PID)-functie voorkomt de systeemoperator dit negatieve effect en de daarmee gepaard gaande prestatieverliezen in de zonnepanelen. Relevant voor bliksembeveiliging op daken van gebouwen zijn de nieuw verkrijgbare AC + DC-overspanningsbeveiligingen van type 1 + type 2 (SPD), die naar keuze kunnen worden besteld als vervanging van de vooraf geïnstalleerde SPD’s van type 2.

De M50A Flex-omvormer is vanaf mei 2021 verkrijgbaar.

Bekijk alle omvormers die in de Benelux verkrijgbaar zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Business Improvement Specialist (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
ProfiNRG zoekt:

Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3452DM , 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!