Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Directe koppeling 2Solar en De Centrale BTW Teruggave voor terugvragen btw op zonnepanelen
© Dé Duurzame Uitgeverij

Directe koppeling 2Solar en De Centrale BTW Teruggave voor terugvragen btw op zonnepanelen

Installateurs die gebruikmaken van de software van 2Solar hebben sinds kort een directe koppeling met De Centrale BTW Teruggave. Zo kunnen zij via de software rechtstreeks de btw op zonnepanelen terugvragen.

2Solar en De Centrale BTW Teruggave benadrukken dat installateurs voor het eerst zo snel en eenvoudig de belasting op zonnepanelen voor de eindklant terug kunnen vorderen.

Fouten voorkomen
‘Het scheelt vooral veel tijd’, vertelt Robbert Jan van de Worp. De installateur kan met deze koppeling in één keer, én op locatie bij de eindgebruiker de aanvraag versturen. Dit voorkomt een hoop administratieve werkzaamheden achteraf en kan fouten voorkomen. ‘Zowel de monteur als de eindgebruiker heeft hier baat bij. Het is absoluut een win-win-win- situatie.’

Een Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren, kan zoals bekend de btw terugvragen op de aanschaf en montage van zonnepanelen. Essentieel is dat de aanvraag goed wordt opgestart om teleurstelling van de klant te voorkomen. De Centrale BTW Teruggave heeft daarom een speciaal teruggaafpakket ontwikkeld om het online aanvragen van btw-teruggave te vergemakkelijken en de eindklant te behoeden voor een verkeerd uit te vallen aanvraag.

Eerste
2Solar software beschikt als eerste over de directe koppeling met De Centrale BTW Teruggave. Beide partijen hebben de handen ineengeslagen om deze functionaliteit mogelijk te maken voor alle gebruikers van de 2Solar-software. Met slechts een paar klikken regelt de installateur nu de aanvraag voor de eindgebruiker. Met de komst van deze functionaliteit kan de installateur met 2Solar software het complete proces reguleren.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Svea Solar zoekt:

Outside Sales Consultant (Solar) Noord & Midden Nederland

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
ProfiNRG zoekt:

Project Inkoper (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!