Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Statkraft rondt integratie van Solarcentury af, naam Solarcentury komt te vervallen
© Solarcentury

Statkraft rondt integratie van Solarcentury af, naam Solarcentury komt te vervallen

Statkraft heeft de integratie van Solarcentury afgerond. Daarmee komt de naam Solarcentury te vervallen. Met 6 gigawattpiek aan projecten in ontwikkeling is Statkraft een vooraanstaande pv-ontwikkelaar in Europa.

Statkraft maakte afgelopen november bekend Solarcentury over te nemen. Beide bedrijven hebben vestigingen in Nederland en hebben er diverse wind- en zonne-energieprojecten in ontwikkeling en beheer.

Doel van 8 gigawattpiek
Statkraft is de grootste producent van hernieuwbare energie in Europa. Met het verwelkomen van het Solarcentury-team wordt het bedrijf daarnaast ook een toonaangevende ontwikkelaar in de Europese zonne-energiemarkt. Sinds de overname zijn de krachten gebundeld.

Statkraft heeft als doelstelling om tegen 2025 8 gigawatt(piek) aan wind- en zonne-energie te ontwikkelen. Met de overname van Solarcentury eind november hebben de 2 bedrijven al aanzienlijke vooruitgang geboekt op weg naar deze doelstelling, want in de afgelopen 6 maanden heeft Solarcentury de bouw van 550 megawattpiek aan zonnestroomprojecten voltooid, voor 1,22 giggawattpiek aan vergunningen verkregen en plannen ingediend voor nog eens 423 megawattpiek.

100 megawattpiek nieuw in Nederland
In Nederland gaat het om de voltooiing van de bouw van 3 projecten: Houten (16 megawattpiek), Apeldoorn Beemte (30 megawattpiek) en Apeldoorn IJsseldijk (4 megawattpiek). Bovendien is een project dat in ontwikkeling is in Bollendonk – van 11 megawattpiek – overgenomen. Tot slot is met succes subsidie aangevraagd voor ruim 100 megawattpiek aan nieuwe zonneweiden, het gaat om Zonnepark Masterveldweg van 80 megawattpiek, Zonnepark Arresveldweg van 8 megawattpiek, Zonnepark Schaapsdijk van 8 megawattpiek en Zonnepark Wilbertoord van 11,5 megawattpiek).

6 miljard kilowattuur
Niels van der Linden, vicepresident Wind & Solar voor Statkraft in Nederland, over de afronding van de overname: ‘We zijn verheugd dat het Solarcentury-team bij Statkraft is gevoegd. De integratie van onze teams zal ons helpen een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van hernieuwbare energie in de wereld te worden. Om de koolstofuitstoot te beperken en af te stappen van fossiele brandstoffen moeten we onze energiesystemen ingrijpend veranderen. Investeringen in hernieuwbare-energieproductie - waaronder zonne- en windenergie - en een groener elektriciteitsnet zijn essentieel voor elk land op zijn weg naar een emissievrij energiesysteem.’ 

‘Ons team is verheugd om verder te groeien als onderdeel van Statkraft’, vult Evert Vlaswinkel aan, voormalig managing director EMEA bij Solarcentury en nu senior-vicepresident Wind & Zon voor Statkraft in Nederland. ‘In de 22-jarige geschiedenis van Solarcentury heeft het bedrijf ertoe bijgedragen dat zonne-energie mainstream is geworden, en onze projecten hebben 6 miljard kilowattuur aan schone elektriciteit gegenereerd, waardoor meer dan 1,7 miljoen ton CO2-uitstoot is bespaard. Als onderdeel van Statkraft is onze positie op de markt sterker dan ooit als Europa’s grootste producent van hernieuwbare energie.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Innovi Dak BV zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433 KG, 35
Solar Concept B.V. zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen (ZZP)

Fulltime (40 uur) - Bernestraat 1, 5374 PE, Schaijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!