Solar Magazine - Joulz neemt grootzakelijke installateur van zonnepanelen Zonel Energy over
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Joulz neemt grootzakelijke installateur van zonnepanelen Zonel Energy over

Joulz neemt grootzakelijke installateur van zonnepanelen Zonel Energy over

Joulz koopt zonne-energiebedrijf Zonel Energy. Zonel levert totaaloplossingen voor zonnedaken en zonneparken en voorzag de voorbije jaren onder meer het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen van zonnepanelen.

Met de aankoop van Zonel Energy geeft Joulz verdere invulling aan de strategie om de totaalaanbieder van energie-infrastructuren te zijn. Joulz werd in 2019 gekocht door 3i Infrastructure. Als onderdeel van 3i is dit de tweede aankoop van Joulz in de Nederlandse markt. In 2020 nam Joulz de Nederlandse tak van de laadpaaloperator Greenflux over. Met de aankoop van Zonel wordt de omzet van Joulz met circa 20 procent verhoogd.

Meer mogelijkheden voor groei
Jan Verheij, directeur Joulz, is blij met de acquisitie: ‘Met de aankoop van Zonel volgen wij onze missie: zakelijke klanten helpen om hun energie-ambitie te realiseren. In de energietransitie van onze klanten bieden we nu ook zonnestroominstallaties aan. Sinds we onderdeel zijn van 3i hebben we meer mogelijkheden om te groeien. Zo worden we de toonaangevende aanbieder van energie-infrastructuren in Nederland. Joulz doet meer dan energiemeters plaatsen en werken aan de energie-infrastructuur. We leggen bijvoorbeeld ook laadpleinen aan, en realiseren zonneparken. Joulz is ambitieus en deze aankoop zal zeker niet de laatste zijn.’

Zonel Energy is sinds 2010 gespecialiseerd in zonne-energie voor grootzakelijke klanten. Zonel levert de totaaloplossing voor zonnedaken en zonneparken en adviseert op het gebied van subsidie, financiering, verzekering, ontwerp en techniek. Daarnaast wordt de volledige regie over realisatie en exploitatie voor de klant gevoerd, zodat het project direct in gebruik kan worden genomen. Zonel heeft dus onder andere het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en de daken van Amels/Damen Yachting in Vlissingen voorzien van zonnepanelen. Zonel blijft een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen Joulz, genaamd Joulz Zonne-energie onder leiding van Arice Kuijpers en Rob Staats.

Joulz Zonne-energie
‘Zonel heeft altijd ingezet op een versnelde verduurzaming van onze leefomgeving. We zijn trots op wat we tot nu toe hebben bijgedragen aan de klimaatdoelstellingen’, stelt Kuijpers. ‘Als onderdeel van Joulz kunnen we geïntegreerde energieoplossingen aanbieden en breder in de markt opereren. Hiermee kunnen we een nog grotere bijdrage leveren aan de energietransitie.’

De klanten van Zonel kunnen onverminderd gebruik blijven maken van de bestaande diensten, nu zij onder de naam Joulz Zonne-energie verdergaat. Zonel klanten krijgen de mogelijkheid om naast zonne-energie ook ontzorgd te worden voor hun complete energie-infrastructuur met alle overige producten en diensten van Joulz.

250 medewerkers
De werkgelegenheid voor alle medewerkers blijft behouden. Zonel Energy telt 20 medewerkers en daarmee komt Joulz op een totaal van 250 medewerkers. Naast de huidige vestigingen in Delft, Nieuwegein en Diemen heeft Joulz met deze aankoop nu ook vestigingen in Heerenveen en Bosch en Duin.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG Trading B.V. zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Zonnepark Services Nederland zoekt:

(jr.) Technical Asset Manager large scale solar

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3511BK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!