logo
wvhj2023
© Amolkv | Dreamstime.com
© Amolkv | Dreamstime.com
13 april 2021

Provincie Zuid-Holland organiseert Helpathon: transitieagenda voor circulaire zonne-energie

De provincie Zuid-Holland organiseert 26,27 en 28 mei de Helpathon circulaire zonne-energie. Het evenement moet bijdragen aan de totstandkoming van de eerste circulaire zonne-energie transitieagenda.

De transitieagenda zal onder andere mede bijdragen aan de totstandkoming van de meerjaren uitvoeringsagenda circulaire zonne-energie in Zuid-Holland. Een Helpathon is een meerdaagse co-creatiemethode die gebaseerd is op Hackatons.

Fair zonnepaneel
Tijdens de Helpathon helpt men elkaar met verkennen van de potentie van concrete projecten, nieuwe ideeën en perspectieven. Samen agendeert men transitiepaden richting meer circulariteit in zonne-energie.

‘Wat is een fair Solar Panel? Wie lukt het om de levensduur van zonnepanelen te verlengen? En hoe dan? Gaan wij straks alleen nog maar zonnecellen importeren vanuit China?’, is te lezen in de uitnodiging van de Helpathon. ‘We bevinden ons midden in de dynamiek van de energie- transitie. Afgelopen jaar alleen al kwamen er 3 miljoen zonnepanelen binnen via de haven van Rotterdam. De komende 20 jaar hebben wij nog 40 à 120 gigawattpiek nodig voor de ambitie om Nederland gasloos te maken. Maar bijna niemand maakt zich druk over de impact van de productie en de verwijdering van zonnepanelen, en de verwerking ervan aan het einde van de levensduur. Tijdens de Helpathon helpen wij elkaar met verkennen van de potentie van concrete projecten, nieuwe ideeën en perspectieven. Samen agenderen we transitiepaden richting meer circulariteit in zonne-energie.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten