Solar Magazine - Provincie Zuid-Holland organiseert Helpathon: transitieagenda voor circulaire zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Zuid-Holland organiseert Helpathon: transitieagenda voor circulaire zonne-energie
© Amolkv | Dreamstime.com

Provincie Zuid-Holland organiseert Helpathon: transitieagenda voor circulaire zonne-energie

De provincie Zuid-Holland organiseert 26,27 en 28 mei de Helpathon circulaire zonne-energie. Het evenement moet bijdragen aan de totstandkoming van de eerste circulaire zonne-energie transitieagenda.

De transitieagenda zal onder andere mede bijdragen aan de totstandkoming van de meerjaren uitvoeringsagenda circulaire zonne-energie in Zuid-Holland. Een Helpathon is een meerdaagse co-creatiemethode die gebaseerd is op Hackatons.

Fair zonnepaneel
Tijdens de Helpathon helpt men elkaar met verkennen van de potentie van concrete projecten, nieuwe ideeën en perspectieven. Samen agendeert men transitiepaden richting meer circulariteit in zonne-energie.

‘Wat is een fair Solar Panel? Wie lukt het om de levensduur van zonnepanelen te verlengen? En hoe dan? Gaan wij straks alleen nog maar zonnecellen importeren vanuit China?’, is te lezen in de uitnodiging van de Helpathon. ‘We bevinden ons midden in de dynamiek van de energie- transitie. Afgelopen jaar alleen al kwamen er 3 miljoen zonnepanelen binnen via de haven van Rotterdam. De komende 20 jaar hebben wij nog 40 à 120 gigawattpiek nodig voor de ambitie om Nederland gasloos te maken. Maar bijna niemand maakt zich druk over de impact van de productie en de verwijdering van zonnepanelen, en de verwerking ervan aan het einde van de levensduur. Tijdens de Helpathon helpen wij elkaar met verkennen van de potentie van concrete projecten, nieuwe ideeën en perspectieven. Samen agenderen we transitiepaden richting meer circulariteit in zonne-energie.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer EnerTwin

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!