Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SAJ voegt nieuwe functie toe aan R5-omvormer voor verhogen eigen verbruik
© SAJ

SAJ voegt nieuwe functie toe aan R5-omvormer voor verhogen eigen verbruik

SAJ heeft zijn omvormer R5 uitgerust met een zogenaamde load monitoringoplossing waardoor eigenaren van zonnepanelen hun zelfconsumptie kunnen verhogen. De fabrikant speelt daarmee in op vragen uit de markt.

In de Benelux, en in het bijzonder in Vlaanderen door het verdwijnen van de terugdraaiende teller, neemt de wens bij eindgebruikers om de opgewekte zonne-energie zoveel mogelijk zelf te gebruiken snel toe. SAJ voldoet met de R5-omvormer nu aan die behoefte.

Beveiliging
Met een vermogensbereik van 0,7 tot 20 kilowatt, is de R5 Rooftop Solar Inverter een omvormer met een 1-fase- en 3-faseversie. De omvormer is met name geschikt voor residentiële zonne-energiesystemen en kleine en middelgrote commerciële zonne-energiesystemen.

SAJ stelt op basis van zijn jarenlange ervaring in de pv-sector en gebaseerd op de marktvraag een aantal innovatieve elementen in de R5-omvormerserie geïntegreerd te hebben die de gebruikerservaring verbeteren. Dankzij een reeks beschermingsmaatregelen wordt een veilige werking gegarandeerd. Zo is de R5-omvormer standaard voorzien van AC- en DC-bliksem- en overspanningsbeveiliging, zeer nauwkeurige lekstroomdetectie en -beveiliging en een geavanceerd harmonisch algoritme om minder dan 2 procent harmonische vervorming te kunnen garanderen.

98,8 procent
Hoewel compact en relatief lichter dan andere productseries, kan het maximale rendement van de R5-serie nog steeds 98,8 procent bereiken. Door het gebruik van spuitgietmodellering heeft de R5-serie betere prestaties wat betreft warmteafvoer en kent de omvormer een hogere stabiliteit en betrouwbaarheid. De omvormer heeft verder een ontwerp zonder externe ventilator, waardoor hij een zeer laag geluidsniveau kent.

Load monitoring
De R5-serie biedt 24-uurs load monitoring voor netgekoppelde zonnepaneelinstallaties, waardoor het zelfverbruik wordt verhoogd en het energiebeheer wordt verbeterd. De 24/7 load monitoringoplossing bestaat uit een eSolar SEC-module, een slimme meter en een eSolar-portaal. Het registreert en bewaakt nauwkeurig en realtime de opwekking van zonne-energie en het verbruik; 24 uur lang zonder onderbreking.

Gebruikers kunnen real-time monitoringgegevens bekijken via het webportaal en de eSolar-app. Alle gegevens worden dagelijks, maandelijks en jaarlijks berekend en samengevat. Via deze database kunnen gebruikers hun energiebeheer optimaliseren, afhankelijk van hun eigen eisen en behoeften.

Bekijk de R5-omvormer van SAJ hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Innovi Dak BV zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433 KG, 35
GPC Europe zoekt:

Calculator

Fulltime (40 uur) - Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!