Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Antwerpen verwelkomt verdeelstation voor groene waterstof

Antwerpen verwelkomt verdeelstation voor groene waterstof

Antwerpen heeft een waterstofverdeelstation verwelkomd dat voorzien is van een elektrolyser van 1,2 megawatt die groene waterstof produceert om elders te gebruiken. Ook waterstof-elektrische auto’s kunnen er tanken.

Het waterstoftankstation is gerealiseerd door Ekinetix en is voor België een primeur: het is het eerste station dat een combinatie van tanken en bunkeren kent. Tanken voor lichte én zware waterstofvoertuigen zoals auto’s, bussen, vrachtwagens en speciale voertuigen. Bunkeren voor schepen zoals passagiersschip Hydroville, maar in de toekomst ook sleepboten, dienstschepen en binnenvaartschepen.

Tube-trailers
De multifunctionele energiehub voorziet in de productie, opslag en levering van groene waterstof. De locatie is voorzien van een 1,2 megawatt PEM-elektrolyser. Een belangrijke functionaliteit is het afvullen van tube-trailers met waterstof voor gebruik elders. Zo kan er worden ingespeeld op de elektriciteitsprijs, en kan de elektrolyser een hoge benutting bereiken, ook als er net geen voertuig aan de pomp staat of een boot gebunkerd moet worden.

De installatie is volledig operationeel, het produceren van de groene waterstof, vullen van trailers, vulpunt voor scheepvaart en de vulzuilen voor auto’s, bussen en trucks. De komende weken worden er enkele routinematige tests uitgevoerd. In mei zal het station officieel openen voor publiek. Projectmanager Paul Blankenvoorde, die het volledige project leidde: ‘Het station is gerealiseerd binnen 7 maanden, uniek in de markt waar trajecten vaak jaren lopen. Dit station heeft de unieke combinatie van tanken en bunkeren, en ook nog eens de optie om waterstof-tubetrailers te vullen. De geproduceerde waterstof kan zo elders worden gebruikt of worden verkocht.”

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
PVO International zoekt:

Financieel Administratief Medewerker

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
kWh People zoekt:

Jr. Projectmanager Duurzame Energie Projecten

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!