Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
2.720 Drenten sluiten Energiebespaarlening af: zonnepanelen en isolatie populairst
© Hansenn | Dreamstime.com

2.720 Drenten sluiten Energiebespaarlening af: zonnepanelen en isolatie populairst

2.720 Drenten hebben sinds de start in 2017 een Energiebespaarlening afgesloten. Hoogrendementsglas, zonnepanelen en gevelisolatie zijn de populairste maatregelen. Dat meldt de provincie Drenthe.

Drenten hebben volgens de provincie samen al meer dan 2 miljoen euro bespaard op hun energierekening dankzij het nemen van energiebesparende maatregelen met behulp van de Energiebespaarlening.

Rentekorting
Dankzij de Energiebespaarlening kunnen huiseigenaren en eigenaren van appartementencomplexen (VvE’s) eenvoudig energiebesparende maatregelen doorvoeren, zonder een groot bedrag ineens te hoeven betalen.

In totaal zijn er met de Energiebespaarlening tot nu toe 6.560 maatregelen genomen. Niet alleen de woningeigenaren profiteren, maar ook de lokale ondernemers: er is dankzij de maatregelen in totaal 36 miljoen euro geïnvesteerd.

Steuntje in de rug
Gedeputeerde Tjisse Stelpstra is erg tevreden met de tot nu toe behaalde resultaten: ‘Ik ben enorm blij dat zoveel mensen gebruikmaken van deze aantrekkelijke lening voor energie-investeringen in de eigen woning. We willen zoveel mogelijk Drentse woningeigenaren de kans geven om hun woning energiezuiniger te maken. Een dergelijk steuntje in de rug is een extra motivatie om daarmee aan de slag te gaan. Wij willen als provincie Drenthe graag de energietransitie betaalbaar houden. Niet iedereen heeft het bedrag liggen om zijn woning te isoleren. De Energiebespaarlening is daarom zo'n goed instrument, want dat maakt de investering behapbaar. Hiermee kunnen Drenten hun woning goed isoleren, wat dubbel voordeel oplevert: goede isolatie zorgt voor minder energiegebruik. En wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Zelfstroom Montage BV zoekt:

Vestigingsmanager

Fulltime (40 uur) - Zaandam, Ronde Tocht 48 1507 CK
kWh People zoekt:

Senior Commercieel Adviseur Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!