Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solvari neemt Power Leaf Group van Zonnepanelen.net over
© Solvari

Solvari neemt Power Leaf Group van Zonnepanelen.net over

Solvari heeft de Power Leaf Group gekocht, het bedrijf achter Zonnepanelen.net dat ruim 8 jaar geleden werd opgericht. Met de overname stelt Solvari zijn positie als marktleider in de Benelux te versterken.

Zonnepanelen zijn een veelgevraagd product op het verduurzamingsplatform van Solvari dat gespecialiseerd is in het vinden van de beste match tussen consument en vakman.

150.000 woningeigenaren
De website Zonnepanelen.net, opgericht door Marcel Blaauw, bracht in de afgelopen 3 jaar een kleine 150.000 woningeigenaren in contact met een vakman. Solvari stelt door de overname jaarlijks meer dan 100.000 mensen te kunnen helpen bij het vinden van een zonnepaneleninstallateur.

‘Dankzij deze schaalvergroting versnellen we de energietransitie in Nederland. Hiermee dragen we bij aan het doel om 1,5 miljoen woningen te verduurzamen vóór 2030’, aldus Dennis van den Bos, algemeen directeur en oprichter van Solvari.

Blaauw blijft betrokken bij de organisatie en richt zich op de verdere ontwikkeling van Solvari’s positie in de zonnepanelenmarkt. Blaauw: ‘Ik kijk ernaar uit om met het team van Solvari te werken aan het verduurzamen van Nederland en België. Naast zonnepanelen ligt er een basis om bijvoorbeeld ook op het gebied van laadpalen en thuisaccu’s advies uit te kunnen brengen. Deze basis kunnen we samen in versneld tempo doorontwikkelen.’

1,5 miljoen bezoekers
Ieder jaar weten ruim 1,5 miljoen bezoekers de weg naar Zonnepanelen.net te vinden. Naast het vinden van een juiste installateur maken woningeigenaren volgens de eigenaren veelvuldig gebruik van de beschikbare adviestools, zoals de dakscan en opbrengstscan. De testopstelling van Power Leaf Group in Ede is nu ook onderdeel van Solvari. Hier worden elk jaar tientallen zonnepanelen en omvormers getest. ‘Op onze websites is al veel informatie te vinden over zonnepanelen. Nu we daar een testopstelling en dakscansoftware aan toevoegen, bieden we het grootste, maar vooral ook meest complete platform in de markt’, aldus Van den Bos.

Solvari werd in 2009 opgericht om het vinden van een zonnepaneleninstallateur gemakkelijker te maken. Inmiddels biedt het platform ook de mogelijkheid om voor andere projecten een vakman te vinden.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Commercieel Adviseur Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Randstad
Zelfstroom Montage BV zoekt:

Vestigingsmanager

Fulltime (40 uur) - Zaandam, Ronde Tocht 48 1507 CK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!