Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningstichting Van Alckmaer voorziet 225 eengezinswoningen van zonnepanelen
© Sungevity

Woningstichting Van Alckmaer voorziet 225 eengezinswoningen van zonnepanelen

Sungevity heeft op de eerste van 225 eengezinswoningen van woningstichting Van Alckmaer zonnepanelen geplaatst. Van Alckmaer is de oudste woningcorporatie van Alkmaar en heeft ook een aantal woningen in Bergen.

De woningen aan de Uitenboschstraat in Alkmaar die nu als eerste van zonnepanelen zijn voorzien, hebben een speciale betekenis voor Van Alckmaer. De in 1912 gebouwde huizen vormen het eerste blokje sociale woningbouw en zijn de eerste huurwoningen van Van Alckmaer.

Huurprijs laag houden
Van Alckmaer wil de huurprijs voor huurders laag houden en zich inzetten voor prettige en levensloopbestendige wijken. Hierbij is verduurzaming een belangrijk onderwerp. Gezamenlijk met gemeente Alkmaar en andere woningcorporaties is het akkoord ‘Programma Duurzaam Alkmaar 2020-2024’ ontstaan. Het doel van het ‘Programma Duurzaam Alkmaar 2020-2024’ is om met concrete maatregelen de CO2-uitstoot te reduceren. Dit doel kan onder andere bereikt worden door energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Van Alckmaer heeft een CO2-routekaart ontwikkeld, waarin de maatregelen van het ‘Programma Duurzaam Alkmaar 2020-2024’ zijn vertaald naar concrete stappen om te verduurzamen.

Met de plaatsing van de zonnepanelen wordt naar verwachting een totaal opwekvermogen van ruim 397.000 kilowattuur per jaar gerealiseerd en daarmee wordt 189.000 kilogram CO2-uitstoot voorkomen.

Van Alckmaer en Sungevity gaan nu na een geslaagde pilotfase een langlopende samenwerking aan. De samenwerking betekent een verdere uitbreiding van het Noord-Holland Collectief dat Sungevity heeft opgezet samen met woningcorporaties Woonwaard en Pré Wonen. Naast Intermaris, Elan Wonen en Parteon heeft nu ook Van Alckmaer zich aangesloten bij het regionaal collectief.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Savills zoekt:

Adviseur Duurzame Energie

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Zelfstroom Montage BV zoekt:

Vestigingsmanager

Fulltime (40 uur) - Zaandam, Ronde Tocht 48 1507 CK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!