Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (42) | Zonnepanelen voor agrariërs via collectief van Noardlike Fryske Wâlden
Scholt Energy

Project in beeld (42) | Zonnepanelen voor agrariërs via collectief van Noardlike Fryske Wâlden

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine wekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Dijkstaal Holding kent per direct een 100 procent energieneutrale bedrijfsvoering door de ingebruikname van 748 zonnepanelen. De verwachte jaarproductie bedraagt 232 megawattuur. Scholt Energy verzorgde bij dit project het advies voor het projectmanagement en stelde verschillende businesscases op om te kijken welke het beste paste bij de locatie, de ambities en het rendement. Scholt hielp onder andere met het legplan voor de panelen, de communicatie met de verzekeraar, de vergelijking van zonnepaneleninstallateurs en het signaleren van installatiefouten.

Op het dak van het boerenbedrijf maatschap Broersma in Jistrum heeft Koninklijke Damstra Installatietechniek 1.657 zonnepanelen geplaatst. Maatschap Boersma doet mee met de collectieve aanpak van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW), waarbij de stallen van aangesloten melkveehouders worden voorzien van zonnepanelen. Via dit collectief realiseerde Koninklijke Damstra Installatietechniek afgelopen kalenderjaar 5 zonnedaken met in totaal 5.500 zonnepanelen van 330 wattpiek per stuk.

Op het dak van het boerenbedrijf maatschap Bos in De Falom heeft Koninklijke Damstra Installatietechniek 1.193 zonnepanelen geïnstalleerd. Het totale vermogen bedraagt 346 kilowattpiek. De zonnepanelen zijn aangesloten op omvormers en power optimizers van SolarEdge. De power optimizers zijn per 2 zonnepanelen. Door de schakeling heeft schaduw of vervuiling bij een van de panelen geen gevolgen voor de rest van de installatie.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Inkoper Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Randstad
Zelfstroom Montage zoekt:

Hoofdmonteur

Fulltime (40 uur) - Papendrecht, 3356 LD, Ketelweg 63A
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!