Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland stelt 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verduurzaming bedrijventerreinen

Noord-Holland stelt 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verduurzaming bedrijventerreinen

Noord-Holland stelt 2,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor maatregelen omtrent duurzame energie op bedrijventerreinen. Gemeenten en ondernemers kunnen zo zonnepanelen en zonnecollectoren aanschaffen.

Met de vaststelling van het programma ‘Herstructurering Innovatief Ruimtegebruik Bedrijventerreinen 2021 Duurzaamheid’ heeft het provinciebestuur besloten om de subsidieregelingen voor ondersteuning voor bedrijventerreinen te continueren.

Eind december
Gemeenten, parkmanagementorganisaties en samenwerkingsverbanden van ten minste 3 ondernemers kunnen hierdoor een subsidieaanvraag indienen voor onder andere led-verlichting, zonnecollectoren, warmte- en koudeopslag (wko), dakisolatie en hr-isolatieglas.

De provincie wil er met deze regeling voor zorgen dat de CO2-uitstoot op bedrijventerreinen substantieel afneemt. Aanvragen van een subsidie kan tot eind december 2021.

Herstel- en duurzaamheidsfonds
Verduurzaming is in het economisch beleid van de provincie al een aandachtspunt en subsidiëring daarvan is in huidige regelingen al mogelijk, mits in het kader van een algemene herstructurering van een bedrijventerrein.  

Gedeputeerde Ilse Zaal over het nieuwe subsidiebudget: ‘Ondernemers zijn zich steeds meer bewust van het belang van duurzaamheidsmaatregelen en de economische voordelen ervan. De coronacrisis heeft de aandacht hiervoor naar de achtergrond gedrukt. De provincie wil de verduurzaming op gang houden en bedrijven aansporen én ondersteunen, zodat zij toch besparende maatregelen gaan treffen en op een duurzame manier energie gaan opwekken. Door dit te doen, valt de nodige winst te behalen als het gaat om CO2-uitstoot op de bedrijventerreinen. De 2,5 miljoen euro komt uit het economisch herstel- en duurzaamheidsfonds dat de provincie afgelopen jaar in het leven heeft geroepen.’

100 miljoen euro
De provincie Noord-Holland stelt 100 miljoen euro beschikbaar om de economische en maatschappelijke effecten van de uitbraak van corona te verzachten. Het economisch herstel- en duurzaamheidsfonds wordt de komende jaren ingezet voor minder CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving, steun aan de culturele en maatschappelijke sector en voor meer en goed geschoold personeel voor de technische sector.

Geschat wordt dat ongeveer 60 procent van het totale energieverbruik in de economie plaatsvindt op bedrijventerreinen. Verduurzamen door energiebesparende aanpassingen en verduurzaming van de opwek en het gebruik van energie kan daarom een substantiële vermindering van de CO2-uitstoot opleveren. De provincie zet daarom een deel van het herstelfonds in voor duurzaamheidsmaatregelen op bedrijventerreinen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
PVO International zoekt:

Financieel Administratief Medewerker

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
kWh People zoekt:

Business Developer Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!