Solar Magazine - Smappee lanceert slimme laadpaal elektrische auto voor zelfconsumptie zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Smappee lanceert slimme laadpaal elektrische auto voor zelfconsumptie zonne-energie
© Smappee

Smappee lanceert slimme laadpaal elektrische auto voor zelfconsumptie zonne-energie

Het Belgische Smappee introduceert in Nederland een nieuwe laadpaal voor elektrische auto’s die voorzien is van een slim energiemanagementsysteem om het zelfverbruik van zonne-energie te maximaliseren.

De laadpalen uit de EV Line zijn uitgerust met geïntegreerde Smappee-energiemanagementtechnologie. Zo zorgen ze voor autonome overbelastingsbeveiliging, geoptimaliseerde zelfconsumptie en real-time zichtbaarheid in de laadkosten.

Energiestromen
De laadpalen geven ook inzicht en controle over andere energiestromen binnen het gebouw en dankzij de uitbreidbaarheid koopt men meteen een oplossing geschikt voor alle toekomstige energiewensen. Met de Smappee EV Base en EV Wall biedt Smappee een oplossing op maat voor bedrijven en voor thuisladen.

De laadpalen houden het verbruik steeds onder de maxima van de bestaande infrastructuur en vermijden zo aanpassingen aan de elektriciteitsvoorzieningen. Ze gebruiken maximaal zonne-energie om de wagen(s) te laden of laden ze tijdens daluren. Via de Smappee App en Dashboard kunnen gebruikers in real-time het laadproces en -kosten bekijken, alsook een historisch overzicht hiervan.

Zonnepanelen
Wie een Smappee-laadpaal in huis haalt, haalt ook meteen een energiemanagementsysteem (hems) binnen. Op die manier kan men alle energiestromen binnen het huis of het bedrijf optimaal op elkaar afstemmen en niet enkel de elektrische stroom naar de wagen toe.

Dankzij het modulaire aspect van de technologie kan men het gebouw ook toekomstbestendig maken en blijven inspelen op de nieuwe energienormen- en mogelijkheden. Wordt een extra laadpaal, een warmtepomp of zonnepanelen geïnstalleerd? Geen probleem. Door enkele modules te plaatsen, worden deze toestellen meteen opgenomen in het geheel en worden ze vanaf dat moment ook zo energiezuinig mogelijk aangestuurd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Leermeester zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN 23
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino, 8481 GN 23
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!