Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eneco plaatst 2,2 megawattpiek zonnepanelen bij Wienerberger
© Eneco

Eneco plaatst 2,2 megawattpiek zonnepanelen bij Wienerberger

Eneco gaat nog eens 2,2 megawattpiek zonnepanelen plaatsen bij bouwmaterialenfabrikant Wienerberger. Het zonne-energieportfolio van het energiebedrijf doorbreekt daarmee in België de grens van 100 megawattpiek.

Eneco stelt hierdoor bovendien opnieuw de grootste producent van zonne-energie in België te worden. ‘De komende jaren gaan wij verder op dit elan. We plannen elk jaar 10 miljoen euro te investeren in nieuwe zonne-energieprojecten’, stelt Iwein Goigne, general manager van Eneco Solar België. 'De capaciteit van ons zonnepanelenpark moet de komende 4 jaar verdubbelen.’

2 nieuwe installaties
Al in 2012 legde Wienerberger z’n eerste zonnepanelen op de daken van zijn vestigingen in onder meer Aalbeke, Beerse en Kortemark. In de vestiging in Rumst liggen intussen ook al 2 installaties, goed voor 271 kilowattpiek en 413 kilowattpiek. Daar komt nu een derde installatie van 1,2 megawattpiek bij. En in de vestiging in Beerse komt er deze lente nog een installatie bij van 1 megawattpiek.

Het zijn deze 2 nieuwe zonnestroominstallaties die ervoor zorgen dat Eneco België de kaap van de 100 megawattpiek zonnepanelen overschrijdt. Het is daarmee afgetekend de grootste producent van zonne-energie op dit moment in het land.

Van Volvo tot Anderlecht
De laatste jaren legde Eneco zonnepanelen op de daken van zo’n 300 bedrijven. In dat rijtje horen bijvoorbeeld Volvo Car Gent, Arcelor Mittal, Bekaert en Audi Vorst. Maar ook de NMBS en voetbalclub Anderlecht deden al een beroep op Eneco.

Goigne: ‘We willen echt verdergaan op dit elan. De capaciteit die erbij komt, versnelt ook elk jaar. In 2020 hebben we voor 8 megawattpiek aan zonnepanelen bijgelegd. In 2021 zal dat 22 megawattpiek worden. Doel is om de capaciteit van ons zonnepanelenpark in België te verdubbelen over 4 jaar. Om dat te bereiken, investeren we jaarlijks zo’n 10 miljoen euro. Wij investeren in de panelen op het dak, we onderhouden en monitoren het verbruik. En de bedrijven kunnen de groene energie verbruiken en zien hun energiefactuur dalen.’

Door de recente instap van Eneco Solar in het Waalse Smart Energy Invest (SIE) – een ontwikkelaar met 31 zonneparken goed voor 7 megawattpiek – wordt ook de positie op de Waalse en Brusselse markt verder verstevigd.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
InnoPV zoekt:

Leidinggevende PV monteur

32-40 uur - Loenen aan de Vecht 3632AB nummer 141
Unisun Energy zoekt:

Electrical Engineer (PV)

Fulltime (40 uur) - Westblak 35
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!