logo
wvhj2023
© Q CELLS
© Q CELLS
24 maart 2021

EuPD Research kent Q CELLS voor 8e jaar op rij Top Brand PV Award toe

Zonnepaneelfabrikant Q CELLS is door EuPD Research bekroond met de Top Brand PV Award. Het bedrijf is een van de slechts 3 zonnepaneelfabrikanten in Europa die de prijs al 8 jaar op rij heeft ontvangen.

De Top Brand PV Award wordt toegekend aan bedrijven die goede beoordelingen krijgen in het ‘Global PV InstallerMonitor’-onderzoek van EuPD Research waarbij de meningen van deelnemende zonne-energie-installateurs in een aantal toonaangevende zonne-energiemarkten worden verzameld.

Pervoskiet-tandemcel
Q CELLS begon in 2007 met de ontwikkeling van zijn eigen Q.ANTUM Technology, de perc-technologie van Q CELLS. In 2012 begon het bedrijf als eerste fabrikant ter wereld met de massaproductie van zonnepanelen op basis van deze zonneceltechnologie.

De Q.ANTUM Technology is sindsdien verder verbeterd en recentelijk geëvolueerd naar Q.ANTUM DUO Technology met halve zonnecellen, meerdere busbars en schakeling-interconnectie. 1,5 jaar geleden introduceerde Q CELLS zijn zonnepanelenserie Q.PEAK DUO-G9 op basis van Q.ANTUM DUO Z Technology, waarmee Zero-gap-technologie werd toegevoegd. Q CELLS werkt nu aan het volgende tijdperk van zonne-energietechnologie met de ontwikkeling van zowel n-type cel- als perovskiet-tandemceltechnologie. Q CELLS is verder van plan om later dit jaar nieuwe flexibele energieopslagoplossingen te introduceren. Q CELLS levert al de Q.HOME+ ESS HYB-G22, een schaalbare opslagoplossing voor het residentiële segment.

Energieretailhandel
De bedrijfsdivisie Green Energy Solutions (GES) beheert de downstream-activiteiten van Q CELLS en heeft ambitieuze plannen om in 2021 tal van zonne-energieprojecten te ontwikkelen en te bouwen, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten.

De bedrijfsdivisie Distributed Energy Solutions (DES) beheert de snelgroeiende energieretailhandel van Q CELLS. Vanaf nu levert het bedrijf energieretaildiensten in Duitsland en Japan en er zijn plannen om deze diensten binnenkort aan te passen en uit te breiden naar andere landen. Chief executive officer Hee Cheul Charles Kim: ‘Q CELLS is niet langer alleen een fabrikant van zonnepanelen. We streven ernaar klanten op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke manier te voorzien in hun energiebehoeften. Een belangrijk onderdeel van onze visie is het bieden van betaalbare en slimme energieoplossingen door middel van technologie en innovatie.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten