Solar Magazine - EuPD Research kent Q CELLS voor 8e jaar op rij Top Brand PV Award toe
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EuPD Research kent Q CELLS voor 8e jaar op rij Top Brand PV Award toe
© Q CELLS

EuPD Research kent Q CELLS voor 8e jaar op rij Top Brand PV Award toe

Zonnepaneelfabrikant Q CELLS is door EuPD Research bekroond met de Top Brand PV Award. Het bedrijf is een van de slechts 3 zonnepaneelfabrikanten in Europa die de prijs al 8 jaar op rij heeft ontvangen.

De Top Brand PV Award wordt toegekend aan bedrijven die goede beoordelingen krijgen in het ‘Global PV InstallerMonitor’-onderzoek van EuPD Research waarbij de meningen van deelnemende zonne-energie-installateurs in een aantal toonaangevende zonne-energiemarkten worden verzameld.

Pervoskiet-tandemcel
Q CELLS begon in 2007 met de ontwikkeling van zijn eigen Q.ANTUM Technology, de perc-technologie van Q CELLS. In 2012 begon het bedrijf als eerste fabrikant ter wereld met de massaproductie van zonnepanelen op basis van deze zonneceltechnologie.

De Q.ANTUM Technology is sindsdien verder verbeterd en recentelijk geëvolueerd naar Q.ANTUM DUO Technology met halve zonnecellen, meerdere busbars en schakeling-interconnectie. 1,5 jaar geleden introduceerde Q CELLS zijn zonnepanelenserie Q.PEAK DUO-G9 op basis van Q.ANTUM DUO Z Technology, waarmee Zero-gap-technologie werd toegevoegd. Q CELLS werkt nu aan het volgende tijdperk van zonne-energietechnologie met de ontwikkeling van zowel n-type cel- als perovskiet-tandemceltechnologie. Q CELLS is verder van plan om later dit jaar nieuwe flexibele energieopslagoplossingen te introduceren. Q CELLS levert al de Q.HOME+ ESS HYB-G22, een schaalbare opslagoplossing voor het residentiële segment.

Energieretailhandel
De bedrijfsdivisie Green Energy Solutions (GES) beheert de downstream-activiteiten van Q CELLS en heeft ambitieuze plannen om in 2021 tal van zonne-energieprojecten te ontwikkelen en te bouwen, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten.

De bedrijfsdivisie Distributed Energy Solutions (DES) beheert de snelgroeiende energieretailhandel van Q CELLS. Vanaf nu levert het bedrijf energieretaildiensten in Duitsland en Japan en er zijn plannen om deze diensten binnenkort aan te passen en uit te breiden naar andere landen. Chief executive officer Hee Cheul Charles Kim: ‘Q CELLS is niet langer alleen een fabrikant van zonnepanelen. We streven ernaar klanten op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke manier te voorzien in hun energiebehoeften. Een belangrijk onderdeel van onze visie is het bieden van betaalbare en slimme energieoplossingen door middel van technologie en innovatie.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Calculator – Duurzame Technieken

32-40 uur - 's-Heerenberg Ulenpasweg 2b 7041 GB
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!