Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nutsbedrijven Californië willen salderingsregeling zonnepanelen versoberen en netvergoeding invoeren

Nutsbedrijven Californië willen salderingsregeling zonnepanelen versoberen en netvergoeding invoeren

De Amerikaanse nutsbedrijven PG&E, Southern California Edison en San Diego Gas & Electric hebben een voorstel ingediend bij de staat Californië om de vergoedingen voor nieuwe zonnepaneeleigenaren te verlagen.

De 3 grote nutsbedrijven van Californië willen niet alleen dat de stroom opgewekt uit nieuw te installeren zonnepanelen tegen de daadwerkelijke marktprijs vergoed wordt, maar willen ook een netvergoeding invoeren waarmee eigenaren moeten betalen voor het aansluiten van hun zonnepanelen op het stroomnet. Persbureau Bloomberg meldt dat het voorstel alleen betrekking zou hebben op nieuwe installaties. In Californië is momenteel het programma Net Energy Metering (NEM) 2.0 van kracht en de plannen van de 3 nutsbedrijven zouden onderdeel moeten worden van NEM 3.0 van de California Public Utilities Commission (CPUC).

‘Oneerlijke en groeiende ongelijkheid’
De nutsbedrijven zeggen dat hun plan is ontworpen om de ‘oneerlijke en groeiende ongelijkheid’ in het overheidsbeleid aan te pakken. Het overheidsbeleid zou ertoe geleid hebben dat klanten zonder zonnepanelen jaarlijks ongeveer 3 miljard dollar meer betalen aan hun elektriciteitsrekening om bestaande klanten met zonnepanelen op het dak te subsidiëren.

Zonne-energiebedrijven stellen dat nutsbedrijven de tarieven voor zonnepaneeleigenaren willen verhogen om hun monopolies te beschermen en de concurrentie van leveranciers van schone energie te onderdrukken.

Lagere vergoeding
Volgens het voorstel van de Californische nutsbedrijven zouden nieuwe klanten met zonnepanelen op het dak in vergelijking met huidige zonnepaneeleigenaren een lagere vergoeding krijgen voor de overtollige zonnestroom die ze terugleveren via het stroomnet naar het net in vergelijking met het tarief dat de huidige gebruikers van zonne-energie krijgen. Het verminderde krediet is bedoeld om de werkelijke waarde van die stroom beter weer te geven en meer te lijken op de kosten van energie uit grootschalige hernieuwbare bronnen, aldus de nutsbedrijven.

Bovendien zouden nieuwe zonnepaneeleigenaren de nutsbedrijven een maandelijkse netvergoeding moeten betalen van 12 tot 24 Amerikaanse dollar per maand.

SEIA wil nettofacturering
De Amerikaanse branchevereniging Solar Energy Industries Association (SEIA) heeft bij de CPUC inmiddels ook een voorstel ingediend voor NEM 3.0 waarbij de organisatie pleit voor nettofacturering in plaats van salderen.

‘Terwijl de zonne-energie-industrie zich ontwikkelt in Californië, geldt dat ook voor het beleid dat we gebruiken om het te ondersteunen’, aldus Sean Gallagher, vicepresident van staatszaken en regelgevende zaken bij SEIA. ‘Nettofacturering zal de voordelen van gedistribueerde zonne-energie afstemmen op de netbehoeften van Californië, waardoor extra waarde wordt toegekend aan flexibiliteit en energieopslag.’

Bij nettofacturering betalen zonnepaneeleigenaren geen groothandels- maar retailtarieven voor de stroom die aan hen wordt geleverd door de nutsbedrijven en zouden ze een afzonderlijke vergoeding krijgen voor hun overtollige zonne-energie die ze terugleveren aan de nutsbedrijven.

Naar verwachting neemt de CPUC eind 2021 een besluit over het NEM 3.0-programma.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Zon Advies Nederland zoekt:

Commercieel administratief medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - 6662 NG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!