logo
wvhj2023
© June Energy
© June Energy
12 maart 2021

June Energy geeft Vlaamse eigenaren zonnepanelen met Dongle inzicht in verbruik en productie

June Energy gaat de June Dongle niet langer alleen aan bedrijven, maar ook aan consumenten beschikbaar stellen. Hiermee krijgen zonnepaneeleigenaren in Vlaanderen realtime inzicht in verbruik en productie.

June Dongle meet via digitale meter realtime energieverbruik en -productie en brengt de energiefactuur naar beneden.

In kilowattuur of euro’s
De June Dongle wordt in de digitale meter geklikt. Via een gebruiksvriendelijk dashboard op een laptop volgt de zonnepaneeleigenaar realtime zijn energieconsumptie en -injectie. Dat kan in kilowattuur of in euro’s; en per dag, per week, per maand of per jaar. De June Dongle meet ook de efficiëntie van de zonnepanelen, zodat men eventueel kan bijsturen om ze optimaal te benutten.

Die inzichten worden niet alleen extra belangrijk door het verdwijnen van de terugdraaiende teller, ze zijn volgens June Energy ook cruciaal met het oog op de capaciteitstarieven die vanaf 2022 worden ingevoerd. Dan zal een deel van het energietarief bepaald worden op basis van de grootste hoeveelheid energie die consumenten op één specifiek moment van de dag verbruiken. De inzichten die June Dongle verzamelt, laten de gebruikers toe om hun verbruik en hun productie van energie zelf eenvoudig te sturen. Zo beheersen ze hun energiefactuur. De June Dongle werkt 100 procent onafhankelijk van energieleveranciers, kan het elektriciteit en gasverbruik opvolgen en er is geen wifi of internet nodig.

June Switch
June Energy maakt het met June Switch al sinds 2017 mogelijk om automatisch de meest voordelige energieleverancier te kiezen, ook met een analoge meter. De combinatie van de June Dongle met June Switch is een uniek aanbod in België om te besparen op de energiefactuur.

Vincent De Dobbeleer, chief executive officer van June Energy: ‘Nu de terugdraaiende teller zal verdwijnen, is het voor gezinnen met zonnepanelen die al een digitale meter hebben relevanter dan ooit om hun energiecontract goed op te volgen. Ze willen natuurlijk zo weinig mogelijk betalen voor de energie die ze verbruiken en zoveel mogelijk betaald krijgen voor de energie die ze zelf produceren. June Dongle helpt hen om de juiste keuze te maken voor hun injectietarieven. Als we in de toekomst evolueren naar dynamische tarieven – met bijvoorbeeld verschillende tarieven voor verschillende momenten van de dag – wordt de combinatie van meten en vergelijken alleen maar belangrijker. Onze technologie helpt consumenten om zelf controle te nemen over hun energiefactuur. Energie die op het einde van de rit geen geld meer kost maar geld opbrengt, is de beste manier om de transitie naar 100 procent hernieuwbare energie te versnellen. Daar wil June Energy aan bijdragen.’

Nieuwe generatie energiediensten
Guy Cosyns, directeur Databeheer bij netbeheerder Fluvius: ‘Als energiedatabeheerder maken we de digitale verbruiksdata van klanten voortaan toegankelijk voor specifieke bedrijven, uiteraard alleen na expliciete goedkeuring van de klant. Hiermee openen we de poort naar een nieuwe generatie (online) energiediensten in Vlaanderen. Dat is cruciaal voor de energietransitie die we allemaal samen moeten bereiken. We zijn bijzonder blij dat ook June op de kar is gesprongen en op de markt komt met een nieuwe generatie diensten, met de effectieve verbruiksdata van hun klanten met digitale meters.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten