Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Productie zonnepanelen ruim verdubbeld, 28 procent Nederlandse stroom in februari duurzaam opgewekt
© Energieopwek.nl

Productie zonnepanelen ruim verdubbeld, 28 procent Nederlandse stroom in februari duurzaam opgewekt

De stroomproductie uit zonnepanelen is in februari verdubbeld ten opzichte van de maand januari, maar de totale Nederlandse hernieuwbare energieproductie is licht gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Energieopwek.nl.

Warmtepompen droegen in februari zichtbaar bij aan de duurzame productie van energie. Op de topdag, 9 februari, kwam de hoeveelheid hernieuwbare energie uit warmtepompen overeen met 2 miljoen kubieke meter aardgas. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving. Dat telt mee als hernieuwbare energie. De pompen gebruiken wel stroom. In de winterse periode was dat ongeveer 4 procent van het totale Nederlandse stroomverbruik.

8 procent meer
In februari produceerden de diverse bronnen 8 procent meer hernieuwbare energie dan het jaar ervoor. Vorig jaar was er wel een dag langer productie in februari vanwege het schrikkeljaar.

Het percentage hernieuwbare stroom lag in februari hoger dan in januari. Het aandeel zonne-energie is in de stroomproductie ten opzichte van de maand januari meer dan verdubbeld van 2,1 naar 5,0 procent. Het KNMI registreerde voor februari 127 uur zonneschijn. Normaal is dat 90 uur. Windenergie leverde de grootste bijdrage. 

Elektriciteit

Percentage

Conventioneel

72,0 procent

Wind op zee

8,0 procent

Biomassa

7,6 procent

Wind op land

7,5 procent

Zonnepanelen

5,0 procent

Waterkracht

0,1 procent

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Sales Manager Duurzaam Vastgoed

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Head of Projects

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!