logo
wvhj2023
© Palinchak | Dreamstime.com
© Palinchak | Dreamstime.com
4 maart 2021

Regering Biden steunt importheffingen van president Trump op dubbelzijdige zonnepanelen

De regering Biden vraagt het Amerikaanse Hof van Internationale Handel om een rechtszaak te seponeren van brancheorganisatie SEIA die stelt dat de importheffingen op bifaciale zonnepanelen onrechtmatig zijn.

De Solar Energy Industries Association (SEIA) en enkele van haar leden stellen dat de herinvoering van importtarieven op dubbelzijdige zonnepanelen in strijd is met de Trade Act van 1974.

4 jaar
Toenmalig president Donald Trump ondertekende half oktober een proclamatie om de vrijstelling van importheffingen voor bifaciale zonnepanelen in te trekken en kreeg in november groen licht van een Amerikaanse rechtbank. Ook kondigde hij daarbij aan de importheffingen in 2021 slechts te verlagen naar 18 procent. Trump voerde in 2018 voor een periode van 4 jaar een importheffing van 30 procent in voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen. Conform de oorspronkelijke plannen zouden deze importheffingen in 2021 verlaagd worden naar 15 procent.

Schrappen onwaarschijnlijk
De regering Biden stelt nu dat voormalig president Trump ‘wettig en volledig binnen zijn gezag handelde’ toen hij de tariefvrijstelling voor bifaciale zonnepanelen stopzette.

Ondanks dat Biden vol inzet op de energietransitie, is het volgens Amerikaanse analisten steeds onwaarschijnlijker dat de nieuwe president de importtarieven voor zonnepanelen zal verzachten of er vroegtijdig een einde aan zal maken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten