Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Shell trekt zich terug en wil geen zonnepark meer bouwen voor Energiepark A59
© Shell

Shell trekt zich terug en wil geen zonnepark meer bouwen voor Energiepark A59

Shell stopt zijn deelname aan de ontwikkeling van Energiepark A59. De oliemaatschappij heeft kenbaar gemaakt geen interesse meer te hebben om een zonnepark te bouwen als onderdeel van het project.

Shell diende afgelopen oktober bij de gemeente Oosterhout nog een omgevingsvergunning in voor een zonnepark van 48 megawattpiek in de Oranjepolder, dat onderdeel zou worden van het energiepark dat samen met Eneco wordt ontwikkeld langs de A59 bij Oosterhout.

Niet economisch haalbaar​
Volgens de gemeente Oosterhout is Shell tot deze beslissing gekomen na de omgevingsdialoog met de belanghebbenden in de omgeving van het zonnepark. Het ontwerp met groenzones zou landschappelijk goed ingepast kunnen worden en positieve effecten kunnen hebben op de biodiversiteit in de Oranjepolder. Shell heeft dit met de gemeente en met betrokken organisaties en bewoners besproken. Daarnaast werd ook een werkgroep biodiversiteit met bewoners en natuurorganisaties opgericht.

Het project zoals Shell heeft voorgesteld, is in het vergunningsproces een aantal keren aangepast en randvoorwaarden werden verder aangescherpt. Mede door een tussentijdse aanpassing van subsidieregeling SDE++ is volgens de betrokkenen uiteindelijk gebleken dat het project voor Shell niet meer economisch haalbaar is. De oliemaatschappij heeft daarom besloten de ontwikkeling van het zonnepark niet verder voort te zetten.

Wethouder houdt vertrouwen
​Wethouder Duurzaamheid Marcel Willemsen van de gemeente Oosterhout blijft vertrouwen houden in de komst van Energiepark A59: ‘Wij vinden het erg jammer dat Shell zich nu terugtrekt. We hebben het zonnepark langs de A59 hard nodig om onze klimaatdoelstellingen te halen en onze inwoners en bedrijven te voorzien van duurzame energie in de toekomst. Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten. We sluiten niet uit dat een andere ontwikkelaar de rol van Shell overneemt. We gaan verder met Eneco in gesprek over het energiepark. Het project loopt hierdoor wel iets vertraging op, maar ik geloof nog steeds dat het Energiepark A59 inclusief het zonnepark er gaat komen.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Coolblue zoekt:

Hoofdmoneur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Apeldoorn
Coolblue zoekt:

Hoofdmoneur Zonnepanelen Tilburg

Fulltime (40 uur) - Tilburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!