Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stedin: groei vermogen zonnepanelen Zuid-Holland en Utrecht 48 procent gestegen
© Stedin

Stedin: groei vermogen zonnepanelen Zuid-Holland en Utrecht 48 procent gestegen

De groei van het vermogen van zonnepanelen in de provincies Zuid-Holland en Utrecht is in 2020 met 48 procent toegenomen ten opzichte van 2019. Dat meldt netwerkbedrijf Stedin Groep in het jaarverslag.

In het jaarverslag van de Stedin Groep – waar netbeheerders Stedin en Enduris onder vallen – is ook te lezen dat het aantal kleinverbruikaansluitingen voor het laden van elektrische auto’s is gegroeid naar 1.912. Dat is een groei van 55 procent ten opzichte van 2019.

92 procent aardgasvrij
Nieuwbouwhuizen worden bovendien steeds vaker goed geïsoleerd en zonder aansluiting op het aardgasnet opgeleverd. Dit steeg in 2020 tot 92 procent van alle nieuwbouwhuizen in het verzorgingsgebied van Stedin.

Uitbreiding netcapaciteit
Stedin Groep schrijft in het jaarverslag zich in 2020 onverminderd in te hebben gezet om voldoende netcapaciteit en goede spanningskwaliteit te waarborgen. In de Zuid-Hollandse Zuidplaspolder kondigden Tennet, Liander en Stedin bijvoorbeeld de bouw van een nieuw transformatorstation aan. Naar verwachting kan het in 2024 in gebruik worden genomen.

Storingsreserve loslaten
Verder meldt Stedin Groep de storingsreserve bij station Europoort te gaan loslaten. In dit station in het gelijknamige industrie- en havengebied is de grens van de transportcapaciteit bijna bereikt.

‘Hier kiezen we voor het loslaten van de storingsreserve om de geplande en toekomstige zonne- en windparken tijdig te kunnen aansluiten’, stelt Stedin. ‘Het is van belang dat continu wordt gemonitord wat de beschikbare netcapaciteit en de werkelijke opwek zijn. Hierdoor kunnen we in geval van verminderde beschikbare netcapaciteit een restrictie aan de klant doorgeven, zodat de teruglevering kan worden afgetopt. De klant ontvangt hiervoor een stuurbox. Deze geeft een signaal aan de installatie van de klant, die de teruglevering van de zon- of windaansluiting tijdelijk beperkt. We verwachten dat deze oplossing voor station Europoort in het derde kwartaal van 2021 is geïmplementeerd.’

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Kieszon zoekt:

AFAS Beheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Boss Energy Consulting zoekt:

Solar Business Developer - Belgium

Fulltime (40 uur) - Belgium
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!