Solar Magazine - IHS: recordjaar op komst voor energieopslag, verkopen verdubbelen in 2021
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IHS: recordjaar op komst voor energieopslag, verkopen verdubbelen in 2021
© Hornsdale

IHS: recordjaar op komst voor energieopslag, verkopen verdubbelen in 2021

De wereldwijde energieopslagmarkt zal in 2021 ruimschoots verdubbelen. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau IHS Markit dat verwacht dat in 2021 voor het eerst meer dan 10 gigawatt zal worden geïnstalleerd.

'De energieopslagindustrie zal in 2021 een aanzienlijke meerjarige groei beginnen, die doorgaat tot 2030, aangezien de technologie een kerncomponent begint te vormen van elektriciteitsnetten in ontwikkelde markten en nieuwe kansen in opkomende markten blijven ontstaan', vertelt George Hilton, senior analist Clean Technologie bij IHS Markit.

Amerika dominant
De Verenigde Staten zullen in 2021 50 procent van de wereldmarkt voor hun rekening nemen, na een verdrievoudiging ten opzichte van het voorgaande jaar. De marktonderzoekers verwachten dat de Verenigde Staten hun dominantie op de wereldmarkt zullen blijven uitbreiden en marktaandeel zullen winnen tot 2023, wanneer de projectpijplijn afneemt.

China rukt op
Vanaf 2025 zullen agressieve plannen voor decarbonisatie op het vasteland van China echter leiden tot snelle groei in de regio, waardoor Azië-Pacific tegen 2030 goed is voor 44 procent van de jaarlijkse installaties.

In Europa zal in 2021 een toename van 70 procent van het aantal jaarlijkse installaties worden gerealiseerd, aangezien de technologie op grotere schaal zal worden gebruikt om de netfrequentie stabiel te houden en de intermittentie van hernieuwbare energie te verminderen.

Hilton besluit: 'De wereldwijde markt voor energieopslag wordt snel volwassen. Het aantal landen met installaties van meer dan 100 megawatt per jaar zal toenemen van 9 in 2020 tot 17 in 2022. De 3 grootste bijdragen aan deze groei zullen de Verenigde Staten, het vasteland van China en Australië zijn, die samen naar verwachting 4,5 gigawatt aan opslagcapaciteit zullen leveren in 2021.'

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Fronius zoekt:

Technical Sales Advisor

Fulltime (40 uur) - België
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!