Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
HG Zonnepanelen gaat na aanbesteding zonnepark Leppagreide bouwen

HG Zonnepanelen gaat na aanbesteding zonnepark Leppagreide bouwen

Duurzaam Akkrum Nes (DAN) heeft HG Zonnepanelen opdracht gegeven voor de bouw van zonnepark Leppagreide. De zonneweide van 8.000 zonnepanelen is een zelfstandig initiatief van de energiecoöperatie.

Het zonnepark moet gerealiseerd worden op een strook grasland ten noorden van het aquaduct tussen de A32 en de spoorlijn Akkrum-Leeuwarden. DAN heeft verschillende locaties onderzocht. Daarbij is in de eerste plaats gekeken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op geschikte grote daken. Panelen op daken hebben de voorkeur ten opzichte van zonnepanelen op de grond. Er wordt op dit moment weliswaar aan plannen gewerkt om op een aantal grote daken in Akkrum zonnepanelen te installeren, maar er is op dit moment niet genoeg geschikt dakoppervlak beschikbaar. Dat is ook reden voor de ontwikkeling van een zonnepark op de grond.

Aanbesteding
HG Zonnepanelen is na een aanbesteding geselecteerd als epc-contractor en is gestart met het maken van het definitief ontwerp en de technische detaillering.

Sjak Elsinga, lid van de werkgroep van het zonnepark: ‘Naast de prijs, is bepalend geweest in de keuze voor HG dat zij veel ervaring hebben met het plaatsen van zonnepanelen. Ze bouwen veel systemen, zijn praktisch ingesteld en doen zelf de montage. Voor de onderconstructie, dat is het raamwerk waar de zonnepanelen op worden bevestigd, zetten ze het Friese bedrijf “Mannen van Staal” in, een partner die we kennen en die goed werk aflevert.’

Binnenkort gaat een bodemonderzoek van start om te bepalen wat de diepte en de vorm van de palen van de onderconstructie moet zijn.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
NaGa Solar zoekt:

Manager Commercial Ground Mounted Solar Development

Fulltime (40 uur) - Maastricht, 6225 XV, 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!