logo
wvhj2023
Ahavelaar | Dreamstime.com
Ahavelaar | Dreamstime.com
16 februari 2021

Zonne-energie populair bij jonge landbouwers: 45 procent subsidieregeling naar zonnepanelen

45 procent van het subsidiebudget van de Jonge Landbouwersregeling is in de periode 2016-2020 gebruikt voor aanleg van zonnepanelen. Het gaat om een investeringsbedrag van ruim 40 miljoen euro.

Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Financiering transitie naar duurzame landbouw’ van Wageningen University & Research. De overheid wil jonge landbouwers onder de 41 jaar stimuleren en ondersteunen. Via de JoLa-subsidie steunt de overheid agrarisch ondernemers met de aanschaf van duurzame investeringen. De subsidie jonge landbouwers valt onder het derde plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

1.654 aanvragen
In de periode 2016 tot maart 2020 zijn via 4 openstellingen 1.654 aanvragen voor de JoLa-regeling verleend met een uitgekeerde subsidie van totaal 28 miljoen euro. Het subsidiepercentage is 30 procent van de subsidiabele kosten van duurzame investeringen. Er is een maximumsubsidiebedrag van 20.000 euro bij een minimumsubsidiebedrag van 10.000 euro.

Er zijn ruim 20 investeringscategorieën onderscheiden in de regeling. Van de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen is veruit het meest gebruikgemaakt; 45 procent van het totale budget.  Om tot het geraamde investeringsbedrag te komen, is het subsidiebedrag gedeeld door 30 procent; maximaal percentage subsidiabele kosten. Daaruit volgt dat gedurende de gehele looptijd tot maart 2020 door ondernemers gezamenlijk voor minimaal 94 miljoen euro aan investeringen is ingediend voor deze investeringsregeling.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten