Solar Magazine - Zonne-energie populair bij jonge landbouwers: 45 procent subsidieregeling naar zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonne-energie populair bij jonge landbouwers: 45 procent subsidieregeling naar zonnepanelen
Ahavelaar | Dreamstime.com

Zonne-energie populair bij jonge landbouwers: 45 procent subsidieregeling naar zonnepanelen

45 procent van het subsidiebudget van de Jonge Landbouwersregeling is in de periode 2016-2020 gebruikt voor aanleg van zonnepanelen. Het gaat om een investeringsbedrag van ruim 40 miljoen euro.

Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Financiering transitie naar duurzame landbouw’ van Wageningen University & Research. De overheid wil jonge landbouwers onder de 41 jaar stimuleren en ondersteunen. Via de JoLa-subsidie steunt de overheid agrarisch ondernemers met de aanschaf van duurzame investeringen. De subsidie jonge landbouwers valt onder het derde plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

1.654 aanvragen
In de periode 2016 tot maart 2020 zijn via 4 openstellingen 1.654 aanvragen voor de JoLa-regeling verleend met een uitgekeerde subsidie van totaal 28 miljoen euro. Het subsidiepercentage is 30 procent van de subsidiabele kosten van duurzame investeringen. Er is een maximumsubsidiebedrag van 20.000 euro bij een minimumsubsidiebedrag van 10.000 euro.

Er zijn ruim 20 investeringscategorieën onderscheiden in de regeling. Van de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen is veruit het meest gebruikgemaakt; 45 procent van het totale budget.  Om tot het geraamde investeringsbedrag te komen, is het subsidiebedrag gedeeld door 30 procent; maximaal percentage subsidiabele kosten. Daaruit volgt dat gedurende de gehele looptijd tot maart 2020 door ondernemers gezamenlijk voor minimaal 94 miljoen euro aan investeringen is ingediend voor deze investeringsregeling.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Zonnepark Services Nederland zoekt:

Technical Asset Manager

32-40 uur - Drieharingstraat 6 3511 BJ Utrecht
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!