Solar Magazine - Greencells en Blue Elephant ontwikkelen 79 megawattpiek zonneparken in Nederland
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Greencells en Blue Elephant ontwikkelen 79 megawattpiek zonneparken in Nederland
© Greencells

Greencells en Blue Elephant ontwikkelen 79 megawattpiek zonneparken in Nederland

Greencells Group meldt een overeenkomst te hebben getekend met Blue Elephant Energy voor de gezamenlijke ontwikkeling van 237 megawattpiek aan zonneparken in Italië en Nederland. Het zijn 7 projecten in Nederland.

Blue Elephant Energy bezit wind- en zonneparken in 8 West-Europese landen. Het portfolio bestaat uit 1.068 megawatt(piek) aan windmolens en zonnepanelen die gedeeltelijk dit jaar in gebruik genomen zullen worden.

237 megawattpiek
De samenwerkingsovereenkomst die de independent power producer (ipp) nu met Greencells Group heeft getekend, behelst een volume van 237 megawattpiek.

Het gaat om de ontwikkeling van 6 zonne-energieprojecten in de Italiaanse regio Puglia. Hiermee is een vermogen gemoeid van 158 megawattpiek. Verder gaat het om 7 zonneparken in Nederland met een totaalvermogen van 79 megawattpiek.

Bouwrijp
De projecten bevinden zich volgens de 2 partijen in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. De eerste projecten bereiken in 2022 de status van bouwrijp. Uiterlijk in 2025 moet de volledige portefeuille op het elektriciteitsnet aangesloten zijn.

Andreas Hoffmann, chief executive officer van Greencells Group: ‘De nu gesloten ontwikkelingsovereenkomst is een nieuwe, belangrijke mijlpaal in de samenwerking met onze jarenlange partner Blue Elephant Energy. De projectenportefeuille weerspiegelt het toegenomen strategische engagement van onze bedrijvengroep. We kijken ernaar uit om volledige ontwikkelings-, constructie- en O & M-diensten te bieden voor alle projecten in het kader van deze samenwerking, waardoor we gebruik kunnen maken van ons volledige dienstenaanbod.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Ervaren accountmanager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!