Solar Magazine - Belgische eigenaren zonnepanelen kunnen zonne-energie verkopen aan Decathlon
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belgische eigenaren zonnepanelen kunnen zonne-energie verkopen aan Decathlon
© Decathlon

Belgische eigenaren zonnepanelen kunnen zonne-energie verkopen aan Decathlon

Decathlon koopt in België vanaf komende zomer zonnestroom van particulieren. De Franse sportwinkelketen springt hiermee in het gat van de teruglevercontracten nu in Vlaanderen de terugdraaiende teller verdwijnt.

De sportwinkelketen startte enkele jaren geleden met het plaatsen van zonnepanelen bij meerdere van de destijds 34 Belgische vestigingen. Burgers kregen daarbij de mogelijkheid te participeren. Nu doet de winkel daar dus een schepje bovenop door de opbrengst van de zonnepanelen van woningen te gaan kopen.

Teruglevercontracten
Vanaf 2021 moeten inwoners van Vlaanderen die zonnepanelen op hun dak leggen, 2 energiecontracten afsluiten: één voor de stroom die ze aankopen en één voor de stroom die ze verkopen. De Vlaamse energieregulator VREG meldde eerder deze maand dat er 15 verschillende teruglevercontracten van energiebedrijven opgenomen zijn in zijn prijsvergelijker V-test. Zo kunnen eigenaren van zonnepanelen een eerlijke vergelijking maken.

4,5 eurocent per kilowattuur
Ook Decathlon stapt per 1 juli 2021 in de markt van teruglevercontracten en gaat zonnestroom opkopen voor 4,5 eurocent per kilowattuur. Met dat geld kunnen klanten sportartikelen kopen, maar ook vragen om het in geld uitbetaald te krijgen. Decathlon biedt daarmee een marktconform tarief, want energieleveranciers betalen gemiddeld tussen de 2 en 5 eurocent per geïnjecteerde kilowattuur.

Alex Polfliet van Zero Emission Solutions presenteerde het project in aanwezigheid van de Belgische minister van Energie Tinne Van der Straten. ‘Decathlon verbruikt dagelijks veel stroom en roept zijn klanten met zonnepanelen op om hun zonnestroomoverschotten aan de winkel van Decathlon te bezorgen. Dat kan alleen maar als die klant een digitale meter heeft en geen recht heeft op een terugdraaiende teller, met andere woorden alleen maar in Vlaanderen en Brussel. De klant zal in ruil voor de geleverde stroom een zonnebonus krijgen op zijn klantenkaart van Decathlon.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Zonnefabriek zoekt:

Customer Care Medewerker

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!