Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Decathlon laat burgers in Vlaanderen deelnemen aan zonnedaken
(foto: Tommelein)

Decathlon laat burgers in Vlaanderen deelnemen aan zonnedaken

Sportwinkelketen Decathlon gaat bij de Vlaamse filialen in Turnhout, Maasmechelen en Roeselare een zonnedak aanleggen met de steun van GreenPulse. Burgers krijgen de mogelijkheid te participeren.

In Roeselare heeft inmiddels de eerste voorlichtingsbijeenkomst plaatsgevonden waarbij ook de Vlaamse minister van Energie Bart Tommelein aanwezig was.

Met de plannen die bij Decathlon nu op tafel liggen, zal tegen midden 2019 de helft van de 34 Belgische vestigingen beschikken over installaties voor hernieuwbare energie. 'Dat betekent dat we op elk geschikt dak waar we beschikkingsrecht hebben over ons winkelpand kiezen voor zonnepanelen', aldus Joeri Moons, projectcoördinator van Decathlon. 'Daarnaast streven we ernaar onze groene energie waar mogelijk bij lokale producenten aan te kopen om de lokale markt maximaal te steunen.'

Daarom werkt Decathlon samen met GreenPulse uit Gent en de burgercoöperatie Human Districts aan. Zo kunnen klanten en burgers kunnen participeren. De vestiging in Roeselare is het eerste aan de beurt bij de plaatsing van zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
Zon Advies Nederland zoekt:

Topadviseur zonnepanelen franchise

Zon Advies Nederland zoekt een topadviseur zonnepanelen franchise
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!