logowvhj2023
© Vlaamse Ombudsdienst
© Vlaamse Ombudsdienst
25 januari 2021

Vlaamse Ombudsman krijgt honderden klachten van eigenaren zonnepanelen

De Ombudsman van Vlaanderen heeft in een week tijd meer dan 300 klachten ontvangen van eigenaren van zonnepanelen vanwege de vernietiging van de overgangsregeling van de terugdraaiende teller.

‘Terwijl de coronagolf nog volop beukt, zorgt het zonnepanelen-arrest van het Grondwettelijk Hof voor zelden geziene verontwaardiging’, stelt Ombudsman Bart Weekers van de Vlaamse Ombudsdienst.

Vertrouwen herstellen
Achter de schermen werkt de Vlaamse Ombudsdienst mee aan de antwoorden van de Vlaamse overheid over de gevolgen van de uitspraak van het Grondwettelijk Hof. Het Hof vernietigde onlangs het recht voor Vlaamse eigenaren van zonnepanelen om 15 jaar het voordeel van de terugdraaiende teller te behouden. ​

Afgelopen weekeinde werd bekend dat de compensatie voor zonnepaneeleigenaren  maximaal 4.360 euro bedraagt, maar ook dat er een groep is van 200.000 eigenaren die geen compensatie krijgen omdat zij al voldoende rendement behaald hebben.

Verontwaardiging blijven delen
De Vlaamse Ombudsdienst meldt dat Vlamingen hun verontwaardiging kunnen blijven delen. ‘De ombudsman is er namelijk juist ook om mee te wegen op het herstel na deze vertrouwensbreuk. De compensatieregeling is immers slechts een deel van de oplossing. Maar dat alleen herstelt geenszins het vertrouwen.’

Lees ook:

​Lees hier alle artikelen uit het dossier van Solar Magazine over de terugdraaiende teller.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.