Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GTV, Dijkman, Dehn en Solargate presenteren stringbox met geïntegreerde vlamboogdetectie
© GTV

GTV, Dijkman, Dehn en Solargate presenteren stringbox met geïntegreerde vlamboogdetectie

GTV Elektro, Dijkman Elektrotechniek, Dehn en Solargate hebben gezamenlijk een stringbox ontwikkeld met geïntegreerde vlamboogdetectie en monitoring voor zonnepaneelinstallaties.

GTV Elektro presenteerde afgelopen september een nieuwe lijn stringboxen die pv-installaties kunnen beveiligen tegen overspanning. De stringboxen, ook wel pv-boxen genoemd, zijn nu uitgebreid met een vlamboogdetectiefunctie.

Elektrische circuit
GTV stelde de laatste tijd regelmatig geconfronteerd te worden met vragen over (en angst om) vlambogen in pv-systemen: ‘Een vlamboog in een pv-systeem kan grote gevolgen hebben, omdat een vlamboog zichzelf niet blust in een DC-circuit. Dit is anders dan in een AC-circuit, omdat de stroom geen nuldoorgang heeft zoals dat wel het geval is in een AC-circuit. Daarom is het erg belangrijk om een pv-systeem te beschermen tegen de gevolgen van vlambogen. De beste manier is natuurlijk om dit te doen door de installatie vakkundig en professioneel aan te leggen, maar om ook de laatste risico’s op brand door een vlamboog weg te nemen kan een vlamboogdetectie worden toegevoegd aan de stringbox.’

De vlamboogdetectiefunctie van de stringboxen monitort en analyseert de stroom- en spanningsgolven in het elektrische circuit en bij afwijkingen zendt de detector een bericht uit of de omvormer automatisch uitschakelen. De geïntegreerde oplossing van Arcostop detecteert voor 100 procent elke vlamboog zonder valse meldingen. GTV heeft deze oplossing, samen met de overspanningsbeveiliging van Dehn en het monitorsysteem van Solargate, geïmplementeerd in de stringboxoplossing.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Kieszon zoekt:

Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Boss Energy Consulting zoekt:

Junior Project Developer - Solar PV - Netherlands

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!