Solar Magazine - Crowdfunding Skysun voor grootste architectonische zonnepaneleninstallatie van Europa
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Crowdfunding Skysun voor grootste architectonische zonnepaneleninstallatie van Europa
© Skysun

Crowdfunding Skysun voor grootste architectonische zonnepaneleninstallatie van Europa

Skysun is een crowdfundingscampagne gestart om 300.000 euro op te halen voor de realisatie van wat volgens het bedrijf Europa’s grootste architectonische zonnestroominstallatie in een stedelijke omgeving is.

De campagne loopt via het Belgische crowdfundingplatform Ecco Nova. Inmiddels is ruim 100.000 euro van de benodigde 300.000 euro opgehaald.

5.808 dakgeïntegreerde zonnepanelen
Met het opgehaalde geld financiert Skysun een deel van de 5.808 dakgeïntegreerde zonnepanelen die momenteel geplaatst worden bij het Slachthuis van Anderlecht. Nog deze maand worden de eerste 1.080 zonnepanelen in bedrijf gesteld. Het volledige pv-systeem moet in april 2021 operationeel zijn.

Het pv-systeem heeft een vermogen van 1.945 kilowattpiek en moet tot een jaarlijkse stroomproductie van 1,65 megawattuur leiden.

Architectonisch erfgoed
De overdekte markthal van het Abattoir van Anderlecht, geklasseerd als onderdeel van het Brussels architectonisch erfgoed, krijgt een tweede leven dankzij een samenwerking tussen Abattoir en Skysun, die de 1,2 hectare daken renoveren en er een building integrated pv (bipv)-systeem plaatsen. De renovatie van het dak zal worden uitgevoerd onder toeziend oog van architect Tars Stevens, die de leiding heeft over het instandhoudingsproject van het gebouw.

Het Abattoir werd gebouwd in 1890 en de hal werd bedekt met een zinken dak met staande naden. Deze dakbedekking werd in 1980 verwijderd omdat deze verouderd was. De ‘tijdelijke’ oplossing was het monument te beschermen met een dakafdichting. De oplossing is 40 jaar op zijn plaats gebleven en leidt tot condensatieproblemen die de degradatie van de hallen versnellen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Allround HR Officer

32-40 uur - Amsterda, 1033NN, 75E
Chapter zoekt:

Customer Success Manager

32-40 uur - Amsterdam, 1076EE, 115
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!