Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Akkoord provincie Limburg en gemeente Bergen over grond voor grootste zonnepark van Nederland
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Akkoord provincie Limburg en gemeente Bergen over grond voor grootste zonnepark van Nederland

De provincie Limburg en het college van burgemeester en wethouders van Bergen hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van gronden door de gemeente voor Energielandgoed Wells Meer.

De overeenkomst behelst de aankoop van alle provinciale bezittingen, met uitzondering van de N271, binnen de gemeente. In totaal gaat het om 475 hectare grond en diverse opstallen.

Goedkeuring gemeenteraad
De koopovereenkomst is inmiddels onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad getekend. 15 december neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de aankoop van de gronden, waarna uiterlijk 31 december 2020 de akte bij de notaris passeert.

Nu de gemeente de gronden in bezit krijgt, is er meer regie op belangrijke projecten mogelijk zoals de realisatie van Energielandgoed Wells Meer. In Bergen verrijst in de komende jaren binnen dit landgoed het grootste zonnepark van Nederland. De Limburgse gemeente heeft inmiddels de wind volop in de zeilen bij de ontwikkeling van het project. Dit energielandgoed – dat ten oosten van het Nationaal Park De Maasduinen komt te liggen – wordt 444 hectare groot. Het bestaat niet alleen uit 265 hectare aan zonnevelden, maar herbergt bij de oplevering ook windmolens en 175 hectare (nieuwe) natuur. ‘We willen dat er iets achterblijft wat optelt’, stelden projectmanager Arno Derks en bestuurlijk projectleider Ellen Arts van de gemeente Bergen afgelopen maart tegenover de redactie van Solar Magazine.

Volgens planning wordt in februari 2021 het nieuwe bestemmingsplan voor het Energielandgoed vastgesteld. Voor de gebiedsontwikkeling ‘Groene Rivier’ werken alle betrokken partijen aan de totstandkoming van een afsprakenkader dat geldt voor de diverse maatregelen waar de gemeente de komende jaren aan gaat werken.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
TechniQ Energy | Maatwerk in duurzame energie zoekt:

Marketing en Sales medewerker met affiniteit voor online en duurzame systemen

Fulltime (40 uur) - Serooskerke, 4353RT, 47+49A
Boss Energy Consulting zoekt:

Senior O&M Manager - Solar PV

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!