Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lusoco en Taylor verkozen tot ‘Beste Academische Startup van 2020’

Lusoco en Taylor verkozen tot ‘Beste Academische Startup van 2020’

De solar start-ups Lusoco en Taylor behoren tot de 10 winnaars van de Academic Startup Competition 2020. Lusoco maakt ramen met zonnecellen en Taylor ontwikkelt micro-elektronica voor zonnepanelen.

De andere winnende start-ups zijn Bimini Biotech, DeNoize, Digi.Bio, IamFluidics, Kaminari Medical, NC Biomatrix, uCrowds en VanBoven. De winnaars werden gekozen op basis van hun waardepropositie, het innovatieve karakter van de technologie, de potentie van hun business- en verdienmodel, en de teamsamenstelling van de start-up. Als onderdeel van de uitverkiezing zullen de start-ups deelnemen aan een intensief incubatieprogramma om hun ontwikkelkansen te vergroten. Ook worden ze geïntroduceerd in een netwerk van ondernemers, investeerders, bedrijven en krijgen ze toegang tot een coachingstraject met toegewijde mentoren.

Glas en elektronica
Lusoco, spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), produceert glas dat overdag energie oogst en ’s nachts licht afgeeft. Door glas of plastic te laten bedrukken met door hen ontwikkelde, sterk fluorescerende inkt wordt het licht dat op het bedrukte oppervlak valt, opnieuw op een zodanige manier uitgestraald dat het aan de zijkanten van de ruit naar buiten komt. Zonnecellen op de zijkanten van het glas zetten  dit uitgestraalde zonlicht om in energie.

Taylor, een andere winnaar namens TU/e, ontwikkelt en levert micro-elektronica voor de solar industrie. Met het product van Taylor zijn pv-installaties op commerciële schaal veiliger en sneller te ontwerpen, bouwen en onderhouden, terwijl ze een hoger rendement opleveren.

Ministerie
De Academic Startup Competition is een initiatief van de Vereniging van Universiteiten (VSNU), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en Techleap, en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met de verkiezing zetten de organisatoren valorisatie en academische spin-offs binnen de universiteiten (inter-)nationaal in de spotlights.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Natuurlijk Energie Nederland B.V. zoekt:

Ontwerper Pv-installaties

Parttime (24 uur) - Maasbracht. 6051 DW, 7
Zonnefabriek zoekt:

Verkoopadviseur zonnepanelen (B2c)

Parttime (24 uur) - Noord Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!