Solar Magazine - Trina Solar en Tongwei investeren in 15 gigawattpiek productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar en Tongwei investeren in 15 gigawattpiek productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen
© Trina Solar

Trina Solar en Tongwei investeren in 15 gigawattpiek productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen

Trina Solar en Tongwei gaan via een joint venture samen investeren in 15 gigawattpiek nieuwe productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen. Daarbij gaat het om wafers van het type G12 van 210 bij 210 millimeter.

De samenwerking omvat 3 investeringen en een raamovereenkomst voor samenwerking op lange termijn. Gao Jifan, voorzitter van Trina Solar, stelt dat de 2 toonaangevende bedrijven samenwerkten om het ‘210’ industriële ecosysteem sterker en groter te maken. De joint venture gaat via 3 investeringen jaarlijks niet alleen 15 gigawattpiek wafers en 15 gigawattpiek zonnecellen produceren, maar ook 40.000 ton zeer zuiver kristallijn silicium en 15 gigawattpiek aan ingots.

2,3 miljard Amerikaanse dollar
De totale investering bedraagt ongeveer 2,3 miljard US dollar. Het aandeelhouderschap van Trina Solar bedraagt 35 procent. Wu Qun, secretaris van de raad van bestuur van Trina Solar, stelt dat de investeringen deel uitmaken van het strategische ontwikkelingsplan van Trina Solar.

Trina Solar en Tongwei hebben consensus bereikt over zonnepanelen met zonnecellen gebaseerd op wafers met een formaat van 210 bij 210 millimeter. Trina Solar is daarbij van plan om tegen het einde van 2021 een productiecapaciteit van ten minste 50 gjgawattpiek te hebben, waarvan het merendeel met zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter. De fabrikant stelt in de toekomst zijn schaalvoordelen van geavanceerde zonnepaneelproductiecapaciteit op basis van grote cellen te blijven versterken.

182 millimeter
Eerder deze week maakten JinkoSolar, JA Solar en LONGi bekend gezamenlijk het gebruik van wafers van 182 bij 182 millimeter tot de nieuwe standaard te willen maken. Verwacht wordt dat in 2021 de gecombineerde productiecapaciteit van de 3 fabrikanten 54 gigawattpiek zal bedragen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!