Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander: congestiemanagement geen oplossing voor 3 stations, 2 problemen opgelost
© Liander

Liander: congestiemanagement geen oplossing voor 3 stations, 2 problemen opgelost

Congestiemanagement is geen oplossing voor de teruglevering van zonnestroom bij de stations Biddinghuizen, Wolvega en Woudsend. Bij Ede en Hoorn zijn 2 knelpunten opgelost. Dat meldt netbeheerder Liander.

Bij zijn tweewekelijkse update over de problemen op het elektriciteitsnet meldt Liander dat in Flevoland, Friesland, Gelderland en Noord-Holland nieuwe knelpunten zijn ontstaan. Een aantal knelpunten in Gelderland en Noord-Holland zijn opgelost.

Opgeloste knelpunten
Zo zijn in Ede en Hoorn 2 knelpunten opgelost. In Ede heeft Liander de netuitbreiding afgerond. Bij Hoorn is een netwijziging toegepast. Daarnaast is een knelpunt bij Deventer-zuid voorlopig opgelost. Dat komt doordat een of meer klanten op verdeelstation Zutphen hebben aangegeven geen vermogen meer nodig te hebben. De netuitbreiding is hier nog niet af, dus is het knelpunt nog niet definitief verholpen.

Rood schaarstegebied
​Voor de volgende plaatsen doet Liander nu een nieuwe melding dat er geen extra netcapaciteit beschikbaar is en congestiemanagement – het afstemmen van vraag en aanbod tussen bedrijven en instellingen – niet mogelijk is. Klanten die extra netcapaciteit wensen, zullen hier moeten wachten totdat het elektriciteitsnet is uitgebreid. Op de landkaart in onderstaande video (red. de video toont enkel de schaarstegebieden voor opwek) zijn deze gebieden met de kleur rood aangeduid.

  • Flevoland: Biddinghuizen (teruglevering)
  • Friesland: Balk (verbruik), Wolvega (verbruik en teruglevering) en Woudsend (verdeelstation Spannenburg, teruglevering)
  • Gelderland: Borculo (verbruik)
  • Noord-Holland: Heerhugowaard (verbruik) en Edam (verbruik)

Op de landkaart in onderstaande video (red. de video toont enkel de schaarstegebieden voor opwek) zijn de gebieden waar geen congestiemanagement mogelijk is met de kleur rood aangeduid.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Svea Solar zoekt:

Medewerker Supply Chain

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
De Groene Monteurs zoekt:

Monteur zonnepanelen Brabant en Limburg

Fulltime (40 uur) - 1014 BV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!