logo
wvhj2023
© Oleksandr Rado
© Oleksandr Rado
11 november 2020

Wereldwijde verkoop van zonnepanelen groeit in 2021 naar nieuw record

Coronacrisis of niet, de wereldwijde verkoop van zonnepanelen groeit in 2021 naar een nieuwe recordhoogte van 143,7 gigawattpiek. De groei van de zonne-energiemarkt bedraagt volgens PV InfoLink 15 procent.

Het Chinese marktonderzoeksbureau constateert dat eerdere maatregelen van regeringen om het coronavirus te bestrijden aan het begin van het kalenderjaar tot vertragingen in de pv-markt hebben geleid. De invloed van de lockdowns neemt inmiddels echter af.

Van 126,2 naar 143,7 gigawattpiek
En dat is volgens de onderzoekers van PV InfoLink een opsteker, omdat het hoogseizoen voor de pv-markt in de tweede helft valt. In 2020 zal de wereldwijde zonnepanelenverkoop 126,2 gigawattpiek bedragen.

PV InfoLink voorspelt dat de wereldwijde vraag naar zonnepanelen in 2021 met 15 procent zal groeien tot 143,7 gigawattpiek. Een van de redenen voor deze marktgroei zijn de projecten die dit kalenderjaar door de pandemie zijn uitgesteld en in 2021 alsnog gerealiseerd worden. China, dat het tijdperk van netpariteit zal ingaan onder het 14e vijfjarenplan, zal naar verwachting een groei van 20 procent zien. Europa, dat zich inzet voor het klimaatakkoord van Parijs, zal volgens de marktonderzoekers eveneens een aanhoudend sterke vraag zien. De verkopen in Amerika zullen met 30 procent groeien en in India zelfs met 50 procent.

PV InfoLink organiseert op 10 december het webinar ‘Solar, ESS, Wind Market Trends & Outlooks for 2021’. Hierin lichten de marktonderzoekers toe met welke uitdagingen en kansen de duurzame-energiesector in het post-COVID-19-tijdperk wordt geconfronteerd. Inschrijven voor deelname kan hier.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten