Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SP vraagt kabinet met motie om voor alle daken potentieel zonnepanelen te onderzoeken
© SP | Nynke Vissia

SP vraagt kabinet met motie om voor alle daken potentieel zonnepanelen te onderzoeken

Sandra Beckerman heeft in de Tweede Kamer namens de SP een motie ingediend met het verzoek aan het kabinet om het volledige potentieel van zonnepanelen op alle daken in Nederland te onderzoeken.

De motie van Beckerman wordt ondersteund door William Moorlag van de Partij voor de Arbeid (PvdA), Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren, Tom van der Lee van GroenLinks, Selçuk Öztürk van DENK en Gerrit-Jan van Otterloo van 50PLUS.

Minder dan 5 procent
De tekst van de motie luidt als volgt: ‘constaterende dat uit verschillende studies blijkt dat het potentieel van zon op dak kan voorzien in de helft tot ruimschoots meer van de elektriciteitsvraag van huishoudens; constaterende dat op minder dan 5 procent van de daken zonnepanelen liggen; constaterende dat de klimaatdoelen niet gehaald worden; verzoekt de regering, te onderzoeken hoe het volledig potentieel van zonnepanelen op alle daken de komende kabinetsperiode gerealiseerd kan worden, en gaat over tot de orde van de dag’.

Minister ontraadt motie
Minister Wiebes is geen voorstander van de motie waarover op dinsdag 10 november in de Tweede Kamer wordt gestemd. ‘De motie gaat over het onderzoeken van het volledig potentieel van zonnepanelen op alle geschikte daken. Ja, daar staat het woord “alle” in. Wij zijn een vrij land. Mensen zijn baas over hun eigen huis. Ik wijs er ook op dat er voor geen andere vorm van energieopwekking zo veel regelingen bestaan als zon op dak. Volgend jaar is er zelfs nog een meer. Volgend jaar hebben we de salderingsregeling, de Postcoderoosregeling, de SDE++ en de ISDE. Ik wil deze oproep dan ook ontraden.’

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5667 KX
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!