logo
wvhj2023
© Enrico Della Pietra | Dreamstime.com
© Enrico Della Pietra | Dreamstime.com
9 november 2020

Joe Biden wordt nieuwe president: ‘Klimaatverandering uitdaging die Amerikaanse toekomst bepaalt’

Als Joe Biden en Kamala Harris op 20 januari officieel beëdigd worden tot president en vicepresident van de Verenigde Staten, wordt het aanpakken van de klimaatverandering een van hun 4 hoogste prioriteiten.

Vooruitlopend op zijn presidentschap stelde Biden afgelopen week het Klimaatakkoord van Parijs weer te gaan ondertekenen. Bovendien lanceerde hij de website Buildbackbetter.com. Inmiddels hebben Biden en de vrouwelijke vicepresident Kamala Harris hun 4 prioriteiten onthuld die het presidentschap zullen kenmerken: het oplossen van de COVID-19-crisis, zorgen voor economisch herstel, raciale gelijkheid creëren en de klimaatverandering aanpakken.

Miljoenen banen
‘Ik weet dat de klimaatverandering de uitdaging is die onze Amerikaanse toekomst gaat bepalen’, aldus Biden. ‘Ik weet dat deze uitdaging een kans is die maar één keer in een eeuw voorbijkomt. Een kans om onze economie nieuw leven in te blazen, ons leiderschap te versterken en onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties.’

Het plan van president Biden en zijn vrouwelijke vicepresident Kamala Harris is om miljoenen nieuwe vakbondsbanen te creëren door de klimaatcrisis aan te pakken. ‘De huidige COVID-19-pandemie herinnert ons eraan hoe diep de energie- en milieubeleidsbeslissingen uit het verleden onze gemeenschappen in de steek hebben gelaten’, aldus Biden en Harris op de transitiewebsite. ‘Op dit moment van diepe crisis hebben we de mogelijkheid om een veerkrachtigere, duurzamere economie op te bouwen – een economie die de Verenigde Staten op een onomkeerbare weg zal zetten om uiterlijk in 2050 een economie met nul uitstoot te bereiken. We creëren daarbij miljoenen goedbetaalde banen die werknemers de keuze bieden om lid te worden van een vakbond en collectief te onderhandelen met hun werkgevers.’

Overwinningsspeech
De nieuwe president wil daarbij elk groot land ter wereld mobiliseren om de ambitie van hun binnenlandse klimaatdoelen op te voeren. Bidens overwinningsspeech – met ook aandacht voor klimaatverandering – is in onderstaande video integraal te bekijken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten