Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Soluxa test gekleurde zonnepanelen aan gevel universiteit Nijmegen
© Soluxa

Soluxa test gekleurde zonnepanelen aan gevel universiteit Nijmegen

Start-up Soluxa start eind dit jaar bij de Radboud Universiteit Nijmegen een proef met gekleurde zonnepanelen. De spin-off van de universiteit installeert hiertoe zonnepanelen aan de gevel van het Huygensgebouw.

De zonnepanelen van Soluxa worden gemaakt via de kleurtechniek Vibrant. Deze is gebaseerd op nanotechnologie, waardoor de kleur naar wens is aan te passen. Het is een coating waarmee gangbare donkere zonnepanelen gekleurd worden. Soluxa heeft de ambitie om in 2025 voor opdrachtgevers 500.000 vierkante meter zonnegevel te realiseren.

33 vierkante meter
Als de proef bij het Huygensgebouw slaagt, gaat de universiteit de nieuwe techniek mogelijk toepassen. Op de zuidgevel van het pand gaat Soluxa nu een oppervlak van zo’n 33 vierkante meter van zonnepanelen voorzien: in de kleuren zwart, ‘Huygensgroen’ en diverse andere testkleuren. Het maximale vermogen is 187 wattpiek per vierkante meter.

Vervolgens wordt per zonnepaneel de opbrengst gemeten en vergeleken met de opbrengst van zwarte zonnepanelen. Er stond al een proefopstelling op het dak van de universiteit.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen | Opleidingsbudget | Goed salaris | Bonussen

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
TechniQ Energy | Maatwerk in duurzame energie zoekt:

Marketing en Sales medewerker met affiniteit voor online en duurzame systemen

Fulltime (40 uur) - Serooskerke, 4353RT, 47+49A
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!