Solar Magazine - Soluxa test gekleurde zonnepanelen aan gevel universiteit Nijmegen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Soluxa test gekleurde zonnepanelen aan gevel universiteit Nijmegen
© Soluxa

Soluxa test gekleurde zonnepanelen aan gevel universiteit Nijmegen

Start-up Soluxa start eind dit jaar bij de Radboud Universiteit Nijmegen een proef met gekleurde zonnepanelen. De spin-off van de universiteit installeert hiertoe zonnepanelen aan de gevel van het Huygensgebouw.

De zonnepanelen van Soluxa worden gemaakt via de kleurtechniek Vibrant. Deze is gebaseerd op nanotechnologie, waardoor de kleur naar wens is aan te passen. Het is een coating waarmee gangbare donkere zonnepanelen gekleurd worden. Soluxa heeft de ambitie om in 2025 voor opdrachtgevers 500.000 vierkante meter zonnegevel te realiseren.

33 vierkante meter
Als de proef bij het Huygensgebouw slaagt, gaat de universiteit de nieuwe techniek mogelijk toepassen. Op de zuidgevel van het pand gaat Soluxa nu een oppervlak van zo’n 33 vierkante meter van zonnepanelen voorzien: in de kleuren zwart, ‘Huygensgroen’ en diverse andere testkleuren. Het maximale vermogen is 187 wattpiek per vierkante meter.

Vervolgens wordt per zonnepaneel de opbrengst gemeten en vergeleken met de opbrengst van zwarte zonnepanelen. Er stond al een proefopstelling op het dak van de universiteit.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!