Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeenten Noordoost-Twente onderzoeken oprichting energiebedrijf voor wind- en zonne-energie

Gemeenten Noordoost-Twente onderzoeken oprichting energiebedrijf voor wind- en zonne-energie

4 gemeenten in Noordoost Twente – Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen – starten een onderzoek naar de oprichting van een eigen energiebedrijf om de opwek van duurzame energie te faciliteren.

De gemeenten doen het onderzoek vanuit het samenwerkingsverband ‘Energie van Noordoost Twente’.

Rendabel
De gemeenten willen via het onderzoek achterhalen wat de voor- en nadelen zijn van het oprichten van een gemeentelijk of regionaal duurzaam energiebedrijf. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag of het interessant is om op deze wijze een versnelling te geven aan de opwekking van duurzame energie. Onderzocht wordt ook of een dergelijk bedrijf rendabel is. Verder wordt bekeken of een lokaal energiebedrijf zorgt voor meer betrokkenheid van inwoners en bedrijven bij de opwek van duurzame energie.

De resultaten van het onderzoek helpen de gemeenten om een besluit te nemen of ze gezamenlijk zo’n duurzaam energiebedrijf binnen het gemeentelijke samenwerkingsverband willen oprichten. Hiervoor is meer inzicht nodig in de voor- en nadelen. Ook de financiële gevolgen en risico’s worden in beeld gebracht.

Regionale Energie Strategie
In de regio Twente hebben alle gemeenten in de Regionale Energiestrategie Twente (RES Twente) vastgelegd in 2030 te willen beschikken over ruim 300 hectare daken met zonnepanelen en ongeveer 630 hectare zonneparken. Dat staat in de concept Regionale Energiestrategie (concept-RES) die nog uitgewerkt moet worden naar een definitieve versie.

Het onderzoek naar de oprichting van een duurzaam energiebedrijf sluit aan op de RES Twente.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
VDH Solar Groothandel B.V. zoekt:

Administratief Medewerk(st)er

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, Finlandlaan 1
Libra Energy zoekt:

Senior Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Eendrachtsstraat 199, 1951 AX Velsen-Noord
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!