Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
NEN 4010 beschikbaar: leesbare versie van NEN 1010 vernieuwd
© NEN

NEN 4010 beschikbaar: leesbare versie van NEN 1010 vernieuwd

De nieuwe versie van de NEN 4010 is gelanceerd. De NEN 4010:2020 ‘Elektrische installaties voor laagspanning - Eisen voor de algemene Nederlandse installatiepraktijk’ is de leesbare versie van de NEN 1010.

De NEN 4010 is beter leesbaar door het gebruiken van tabellen, de informatie anders te rangschikken en taal te gebruiken die ook op de werkvloer wordt gehanteerd. De norm is volgens de NEN vooral interessant voor ontwerpers en installateurs die de meestvoorkomende werkzaamheden aan elektrische installaties voor laagspanning verrichten, en inspecteurs. 

Ook NEN 1010 aangepast
Het doel van de NEN 4010 is de Nederlandse en Europese eisen voor elektrische installaties voor laagspanning voor de gebruikers in de elektrotechnische bedrijfstak toegankelijk maken. De norm is toegankelijker gemaakt door alleen die eisen uit NEN 1010 voor de meestvoorkomende typen elektrische installaties in Nederland op te nemen.

In de nieuwe NEN 4010 zijn niet alleen de aanpassingen meegenomen die dit jaar aan de NEN 1010 doorgevoerd worden, maar in de NEN 4010 zijn ook verbeteringen aangebracht en nieuwe onderwerpen toegevoegd zoals bouw- en sloopterreinen, afstemming van elektrisch materieel en inspecties.

In oktober verschijnt ook de nieuwe versie van NEN 1010, de belangrijkste norm voor veilige installaties laagspanning. In de NEN 1010 worden een aantal hoofdstukken gewijzigd en wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd over energieaspecten.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Zelfstroom Montage BV zoekt:

Monteur

Fulltime (40 uur) - Papendrecht, 3356 LD, Ketelweg 63A
Zelfstroom Montage zoekt:

Hoofdmonteur

Fulltime (40 uur) - Papendrecht, 3356 LD, Ketelweg 63A
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!