Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Reorganisatie Alliander voor energietransitie: 200 banen verdwijnen
© Alliander

Reorganisatie Alliander voor energietransitie: 200 banen verdwijnen

Netwerkgroep Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, gaat reorganiseren om zichzelf voor te bereiden op de energietransitie. Hierdoor verdwijnen per 1 januari 200 arbeidsplaatsen.

Het verlies aan arbeidsplaatsen wordt deels gerealiseerd door het niet invullen van vacatures en het natuurlijke verloop bij alle onderdelen van Alliander in Nederland.

Extra financiering nodig
‘De energietransitie vraagt grote investeringen. Daarvoor hebben we extra financiering nodig. Dat betekent dat we ook bereid moeten zijn om kritisch naar onze eigen organisatie te kijken.’ stelt Maarten Otto, chief executive officer van Aliander.

De ondernemingsraad (OR) van Alliander moet zich nog uitspreken over dit voorstel. Naar verwachting zal de OR begin december reageren op het voorstel tot reorganisatie.

Plattere organisatie
‘De energietransitie heeft grote invloed op het werk’, vervolgt Otto. ‘We staan met Alliander voor een belangrijke en uitdagende opdracht: zorgen voor een betaalbaar, betrouwbaar en voor iedereen bereikbaar net, nu en in de toekomst. We moeten de komende jaren veel werk verzetten om meer klanten aan te sluiten en ons energienet uit te breiden. We gaan deze opdracht alleen realiseren wanneer we als Alliander een gezamenlijk doel voor ogen hebben, een wendbare en slagvaardige organisatie zijn en als één team werken.’

Het netwerkbedrijf wil volgens de topman sneller kunnen inspelen op ontwikkelingen dan nu het geval is. Beter weten wat de klant wil en waarmee die het best geholpen is. Daarvoor moet het bedrijf wendbaar en slagvaardig zijn. De organisatie wordt platter, waardoor sneller beslissingen kunnen worden genomen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Controller Duurzame Projecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Fimer zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!