Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Australië krijgt fabriek voor lithium-ionbatterijen: Renaissance One naar Tomago
© Energy Renaissance

Australië krijgt fabriek voor lithium-ionbatterijen: Renaissance One naar Tomago

Australië krijgt een fabriek voor lithium-ionbatterijen. Energy Renaissance investeert 28 miljoen Australische dollar in de bouw van de fabriek Renaissance One in Tomago in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales.

Energy Renaissance is de eerste Australische fabrikant van lithium-ionbatterijen. Het bedrijf werd opgericht in 2015.

Bouw klaar in 2021
De batterijen van Energy Renaissance kunnen worden gebruikt om infrastructuur, gebouwen, bedrijven en huizen van stroom te voorzien. ‘We hebben Tomago gekozen als locatie voor onze eerste fabriek, de fabriek moet in 2021 worden voltooid’, aldus Mark Chilcote, managing director van Energy Renaissance.

Chilcote zegt dat de speciaal gebouwde faciliteit van 4.000 vierkante meter zal worden gerealiseerd door de lokale projectontwikkelaar ATB Morton en een initiële batterijproductiecapaciteit zal hebben van 66 megawattuur per jaar, met plannen om de Australische operatie op te schalen naar 5,3 gigawattuur energieopslag per jaar. Daarvoor is wel een extra investering van meer dan 200 miljoen Australische dollar nodig.

1.700 banen
Tijdens de bouw- en exploitatiefase zullen meer dan 1.700 directe banen worden gecreëerd en nog eens 6.500 indirecte banen ten behoeve van de Hunter. Verwacht wordt dat meer dan de helft van de batterijen die in Renaissance One worden geproduceerd, via de haven van Newcastle zal worden geëxporteerd.

Zodra Renaissance One op volle capaciteit werkt, zal het bedrijf in staat zijn om binnen 1 jaar voldoende batterijen te leveren om elke openbare school, ziekenhuis, brandweerkazerne, SES-eenheid en nieuwe huizen die in Australië worden gebouwd van stroom te voorzien.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Monteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
E2-Energie zoekt:

Projectleider

32-40 uur - 6921RZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!