Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronacrisis | KBC: groene leningen verdubbeld, 85 procent gebruikt voor zonnepanelen
© Miraswonderland | Dreamstime.com

Coronacrisis | KBC: groene leningen verdubbeld, 85 procent gebruikt voor zonnepanelen

Het aantal afgesloten groene leningen in Vlaanderen is in de coronacrisis verdubbeld. 85 procent van de leningen is gebruikt voor het installeren van zonnepanelen. Dat meldt de Belgische bank en verzekeraar KBC.

Klanten die in de periode maart tot en met september een groene lening afsloten, gebruikten die lening niet alleen voor de installatie van zonnepanelen, maar ook voor de vervanging van ramen (5 procent) of de verwarmingsketel (5 procent), isolatiewerken (3 procent) en tot slot voor de installatie van warmtepompen en zonneboilers (2 procent).

Antwerpen koploper
De provincie Antwerpen is koploper met 24 procent van de groene leningen, gevolgd door Limburg met 21 procent, Oost- en West-Vlaanderen met 19 procent, Vlaams-Brabant met 17 procent.

86 procent van de groene leningen werd digitaal aangevraagd en het gemiddeld kredietbedrag van een groene lening was 9.500 euro. De looptijd van de groene lening is gemiddeld 47 maanden is en de gemiddelde leeftijd van de aanvrager is 46 jaar.

Structurele schade beperken
KBC wil investeringen voor milieuvriendelijk (ver)bouwen en duurzame mobiliteit in de komende periode verder stimuleren met een lage rente. Patrick Tans, algemeen directeur Bankproducten en Transformatie, hierover: ‘Als financiële instelling hebben wij ons de voorbije maanden maximaal ingezet om  bedrijven en particulieren door deze moeilijke coronaperiode te loodsen. Wij hebben onze bijdrage geleverd om de structurele schade aan de economie en samenleving zo beperkt mogelijk te houden, onder andere door uitstel van betalingen voor kredieten toe te staan. Tegelijkertijd willen wij ook onze rol vervullen in de transitie naar een duurzame samenleving. We willen investeringen voor milieuvriendelijk bouwen en verbouwen verder aanmoedigen.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectmanager Duurzame Woningen

32-40 uur - 6541EZ
Libra Energy zoekt:

Senior Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Eendrachtsstraat 199, 1951 AX Velsen-Noord
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!