logo
wvhj2023
© RVD | Martijn Beekman
© RVD | Martijn Beekman
8 oktober 2020

Haagse Stroom biedt koning Willem-Alexander zonnepanelen aan via postcoderoos

Haagse Stroom heeft koning Willem-Alexander aangeboden om via een postcoderoos alsnog zonnepanelen te kopen. De lokale energiecoöperatie in Den Haag realiseert een zonnedak op de sporthal Oranjeplein.

De redactie van Solar Magazine onthulde eerder deze week dat Paleis Noordeinde geen zonnepanelen krijgt, omdat de terugverdientijd maar liefst 50 jaar zou bedragen. Paleis Huis ten Bosch, waar Koning Willem-Alexander en Koning Máxima met hun kinderen wonen, zal mogelijk wel zonnepanelen krijgen. Het haalbaarheidsonderzoek hiernaar wordt binnenkort afgerond. Het Rijksvastgoedbedrijf onderzoekt verder nog de mogelijkheden voor zonnepanelen op de Koninklijke Stallen en Noordeinde 66.

7 tot 9 jaar terugverdientijd
Op grofweg 1,5 kilometer afstand van Paleis Noordeinde realiseert Haagse Stroom aan de Koningsstraat in de komende maanden een zonnedak met 550 zonnepanelen.

Alle omwonenden in de postcodegebieden 2511, 2512, 2513, 2515, 2518, 2525 en 2526 kunnen via de postcoderoosregeling investeren in het project. Ook koning Willem-Alexander woont met koningin Máxima en hun 3 dochters in deze postcoderoos. Als de koning besluit in deze zonnepanelen te investeren, bedraagt de terugverdientijd volgens Haagse Stroom slechts 7 tot 9 jaar.

Ook provincie biedt hulp aan
Overigens heeft ook Berend Potjer, namens GroenLinks gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, via social media al hulp aangeboden aan koning Willem-Alexander om Paleis Noordeinde van zonnepanelen te voorzien.

‘Het zou zonde zijn als deze kans en dit dak onbenut blijft. Graag nodig ik het Koninklijk Huis uit voor een gesprek over wat er mogelijk is. De provincie Zuid-Holland helpt vaker lokale initiatieven, zon op groot dak, en mensen met te weinig budget op weg’, aldus Potjer.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten